Експерт попередив про можливу паніку паніки на ринку паливно-мастильні матеріали / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Через відключення електроенергії забезпечити опаленням житлові висотки буде проблемою.

Про це голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв сказав в ефірі Київ24, попереджаючи, що поряд з питанням виробництва тепла виникає й інше.

"Перше питання, звідки воно буде генеруватися. А друге питання: як піднімати на багатоповерхову забудову це опалення. До 9-го поверху – це тиск, що може видати теплостанція. Наприклад, Київська ТЕЦ-5 може дати тиск. По іншим (поверхам) – питання. Я живу у 24-поверховому будинку, тут буде важка ситуація, якщо не забезпечити насосну групу додатковими генераторами", - прокоментував Ігнатьєв. 

Відео дня

За його словами, не виключено, що все це призведе до паніки на ринку не тільки генераторів, а й на паливно-мастильні матеріали.

"Оскільки ви розумієте, який об’єм палива необхідний  для того, щоб забезпечити генератори і видачу електроенергії по будинках", - зауважив Ігнатьєв.

Відключення світла - що буде з опалювальним сезоном

Україна готується до наступного опалювального сезону в умовах практично знищеної  російськими ударами енергогенеруючої системи. 

Цієї зими дефіцит електроенергії в Україні може становити до 35%, повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. Він зазначив, що варто готуватися до того, що світло може бути біля шість-сім годин на день.

Відомо, що у червні Президент Володимир Зеленський провів окреме засідання Ставки Головнокомандувача, що було присвячене єдиній темі - енергетичній безпеці. За результатом засідання глава держави дав низку доручень щодо енергетичного забезпечення людей та наступного опалювального сезону. Серед них, зокрема, доручення уряду негайно представити програму для стимулювання в Україні встановлення сонячної генерації та накопичувачів енергії. 

Також обговорено план добудови всіх захисних споруд для енергетики. За словами Зеленського, держава стимулюватиме будівництво нових балансувальних та маневрових потужностей для енергетики. 

Президент доручив забезпечити всі громадські та адміністративні обʼєкти у країні, всі обʼєкти критичної інфраструктури альтернативними джерелами енергозабезпечення.

Вас також можуть зацікавити новини: