Путін натякнув, що транзиту російського газу через Україну у 2025 році може не бути / Колаж УНІАН, скріншоти

Правитель Росії Володимир Путін натякнув, що транзиту російського газу через територію України у 2025 році може не бути. Про це повідомляє видання "Политика страны".

Зокрема, диктатор заявив, що бронювати потужності для постачання газу з РФ через Україну у 2025 році треба було починати вже у липні, тож термін уже пропущено.

Також Путін зазначив, що Україна, зважаючи на все, не збирається продовжувати на 2025 рік транзит російського газу.

Відео дня

ЗМІ нагадує, що Київ уже заявив про відмову продовжувати контракт щодо транзиту російського газу на 2025 рік.

Транзит російського газу через Україну - що відомо

Раніше УНІАН повідомляв, що Україна може завдати нищівного удару по економіці РФ через зупинку транзиту газу через Україну в Євросоюз. На думку аналітиків, такий крок серйозно вдарить по російському газовому монополісту "Газпром", через що компанія, як і бюджет РФ, втратить мільярди.

Зокрема, колишній генеральний директор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон у коментарі УНІАН зазначив, що транзит газу через Україну - це третина загального експорту "Газпрому" в ЄС.

Як сказав чиновник, така ситуація спричинить каскадний ефект у Росії - зниження надходжень до бюджету через втрату дивідендів "Газпрому", втрату митних надходжень, скорочення видобутку щонайменше на 15 млрд кубів, зменшення доходів від податку на видобуток газу і зменшення можливості для капітальних інвестицій "Газпрому".

Вас також можуть зацікавити новини: