Трейдери уважно стежать за ситуацією / фото REUTERS

Ціни на нафту зростають сьогодні через новини зі США, Китаю та Близького Сходу. Про це повідомляє Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у листопаді зросли на 84 центи, або 1,14%, до 74,74 доларів за барель. У той же час, листопадові ф'ючерси на американську нафту WTI зросли на 92 центи, або 1,31%, до 71,29 долара.

Серед причин зростання – рішення Центрального банку Китаю щодо широких заходів грошового стимулювання та підтримки ринку нерухомості. Вони направлені на відновлення економіки, яка відчуває сильний дефляційний тиск.

Відео дня

Ще одним фактором зростання експерти називають ескалацію на Близькому Сході. Раніше, нагадаємо, Ізраїль наніс масований удар по об'єктах "Хезболли", у той час як лідер руху Хасан Насралла заявив, що війна вступила в "нову фазу".

Нарешті, третім фактором зростання стала неспокійна погода в Атлантиці. Зараз трейдери уважно стежать за ситуацією, оскільки узбережжя Мексиканської затоки знаходиться під загрозою удару урагану. 

Раніше американські компанії вже заявили про евакуацію персоналу з нафтовидобувних платформ. 

Ціни на нафту – головні новини 

Нагадаємо, на початку вересня ціни на нафту обвалились до найнижчих показників з початку року. Падіння пов’язували з економічними проблемами КНР. Окрім того, свою роль зіграло врегулювання політичної суперечки, яка виникла в Лівії через питання щодо контроля над Центральним банком. 

Пізніше нафтові ціни дещо стабілізувалися. Це сталось, зокрема, через побоювання з приводу урагану "Франсін". 

Вас також можуть зацікавити новини: