Крошка впевнений, що ціни на продукти в Україні ще зростуть / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скріншот

В Україні очікується більше зростання цін на продукти. Про це сказав голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка в ефірі національного телемарафону.

За його словами, підвищена ціна на українському ринку саме буде зумовлена підвищенням собівартості виробництва і подорожчанням витрат виробників на виробництво самої продукції.

"І, звичайно, це дуже сильний фактор, який кладе відбиток на ціну - логістика складових і логістика самої продукції для доставки її до споживача. Тому, на мою думку, що після закінчення цього сезонного фактора, коли прийде час зберігати цю продукцію або переробляти сировину на продукти, ми спостерігатимемо ще більше зростання цін на продукцію, як мінімум, на українському ринку", - додав він.

Ціни на продукти в Україні

Ціни на огірки в Україні стрімко падають. Різке зниження вартості - результат масового надходження овоча з відкритого ґрунту.

Аналітики EastFruit зазначають, що українські тепличні комбінати продають огірок за ціною 10-22 грн/кг ($0,25-0,54/кг), що в середньому на 58% дешевше, ніж наприкінці минулого тижня.

Ціни знижуються здебільшого через досить велику пропозицію продукції. У продаж надходить як тепличний огірок, так і огірок з відкритого ґрунту, а темпи збуту досить невисокі.

Вас також можуть зацікавити новини: