83% українців заявили, що найбільший вплив на їхні харчові звички справив стрес / фото ua.depositphotos.com

Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації майже половина українців (49%) змінили свої харчові звички. Головними причинами стали підвищення цін на продукти, стрес і атаки російської армії.

Згідно з дослідженням Gradus Research Company, найвищий показник серед молоді віком від 18 до 34 - 54%.

При цьому зазначено, що найбільше на харчові звички впливає стрес - 83%, що призвело до таких наслідків:

Відео дня
  • харчується нерегулярно - 49% респондентів;
  • вживають більше нездорової їжі - 42%;
  • мають знижений апетит - 41%;
  • пропускають прийоми їжі - 41%.
Українці стали менше їсти та більше вживати алкоголь

Крім того, українці стали частіше вживати алкоголь. Про це повідомили 19% опитаних.

Також повномасштабна війна вплинула на вибір українців:

  • 64% - обирають дешевші продукти;
  • 48% - частіше готують удома;
  • 59% - обирають продукти тривалого зберігання через відключення світла;
  • 50% - їдять холодну їжу.
Українці стали менше їсти та більше вживати алкоголь

Крім цього, українці стали більше заощаджувати на харчуванні, зокрема, це більшою мірою торкнулося людей віком від 56 років - 77% від загальної кількості опитаних.

На чому економлять українці:

  • 49% - кондитерські вироби;
  • 48% - риба та морепродукти;
  • 11% - базові продукти, як-от хліб, олія, борошно, крупи, яйця, овочі.

Ціни на продукти в Україні - останні новини

Уже понад місяць, оновлюючи рекорди, в Україні дорожчає картопля. На сьогодні ціни на овоч уже втричі вищі, ніж торік. Водночас ціни на капусту почали знижуватися.

При цьому рекорди подорожчання демонструє огірок, ціни на який зростають третій тиждень поспіль. Також у фруктово-ягідному сегменті ціни переважно зростали.

Вас також можуть зацікавити новини: