Тепличні томати в Україні вже коштують у середньому на 22% дорожче, ніж торік / фото ua.depositphotos.com

Українські фермери підвищують ціни на помідори. Обсяг овочів на ринку знижується, хоча рівень попиту на них залишається досить-таки високим.

Аналітики проєкту EastFruit пишуть, що вибірки томатів скоротилися через прохолодну погоду, а середньодобова температура продовжує знижуватися, що призводить до додаткових витрат.

Тепличні томати надходять у продаж у діапазоні 55-65 грн/кг ($1,33-1,58/кг), залежно від якості та обсягу партії, що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Відео дня

Зазначається, що наразі ціни вже найвищі, як мінімум за останні 7 років. Причиною такої ситуації стала обмежена пропозиція овоча. Більшість дрібних виробників майже завершили реалізацію і пропонують томати тільки дрібним гуртом, а їхня якість часто невисока. Водночас збори в стаціонарних теплицях також невеликі, тому комбінати відпускають продукцію також маленькими партіями.

Тепличні томати в Україні вже коштують у середньому на 22% дорожче, ніж торік. При цьому виробники мають намір ще більше підняти ціни на томати, бо попит залишається доволі високим попри подорожчання.

Ціни на томати в супермаркетах України

В Auchan помідори можна купити по 89,90 грн/кг.

Ціни на помідори в Україні б'ють рекорди: скільки коштує кілограм

В АТБ цей овоч обійдеться в 74,89 грн/кг.

Ціни на помідори в Україні б'ють рекорди: скільки коштує кілограм

У Сільпо помідори можна купити по 75 гривень за кілограм.

Ціни на помідори в Україні б'ють рекорди: скільки коштує кілограм

Ціни на продукти в Україні - останні новини

Ціни на цибулю в Україні почали знижуватися. Попит на неї падає, хоча пропозиція збільшується. Таким чином, фермери пропонують до продажу цибулю по 8-14 грн/кг.

При цьому ціни на огірки продовжують зростати. Головною причиною подорожчання стало скорочення пропозиції на ринку за високого рівня попиту. Українські тепличні комбінати вже пропонують огірки по 50-65 грн/кг.

Вас також можуть зацікавити новини: