Фермери в усіх регіонах скаржаться на проблеми з урожаєм картоплі / фото ua.depositphotos.com

Ціни на картоплю в Україні у 2023-2024 роках були на рекордних або близьких до рекорду рівнях через дефіцит овоча. У зв'язку з цим на український ринок завезли найбільший обсяг імпортної картоплі за останні три сезони.

Видання AgroTimes пише, що влітку ціни трималися на історично високому рівні. Крім того, нинішній діапазон цін 15-20 грн/кг також є рекордним. Нинішню ситуацію можна порівняти тільки з сезоном 2019-2020, коли Україна імпортувала понад 450 тисяч тонн картоплі.

"Погодні умови для виробництва картоплі в Україні цього літа виявилися нелегкими. Аномальна посуха не тільки заважала проведенню збиральної кампанії, а й негативно вплинула на калібр бульб, їхню врожайність і власне якість", - зазначив аналітик Євген Кузін.

Відео дня

За його словами, фермери в усіх регіонах скаржаться на проблеми з урожаєм картоплі, хоча збирання ще не завершилося.

Ціни на картоплю в Україні - останні новини

В Україні не вщухає ажіотаж навколо картоплі. Зростання цін провокує зниження врожаю і якості овоча через несприятливі погодні умови. Зазначається, що фермери пропонують до продажу картоплю по 17-25 грн/кг, причому тільки за останній тиждень ціна в Україні зросла в середньому на 19%.

При цьому аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Максим Гопка вважає, що ціни на картоплю в Україні зростатимуть і далі. Вартість овоча може доходити до 60 гривень за кілограм.

Вас також можуть зацікавити новини: