У Міндовкілля розповіли про якість води у Сеймі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Вікіпедія

В Чернігівській області зафіксовано покращення якості води у річці Сейм, тому загрози для водозабезпечення Київщини немає, запевнили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів.

У повідомленні зазначається, що 19 вересня якість води у річці Десна у місцях водозаборів на Київщині у межах норми. "Перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. Загибелі риби не виявлено. По азоту амонійному, нітритах та хлоридах перевищень не зафіксовано", - деталізували у відомстві. 

"Тож якість води у кранах споживачів не зміниться та відповідатиме вимогам Державних санітарних норм і правил", - зазначають у Міндовкілля. 

Відео дня

Щодо води у річці Сейм повідомляється, що на Сумщині зберігається погіршення її якості у верхніх пунктах моніторингу. "Ймовірне джерело забруднення – на території Росії. Найгірші показники фіксуються на ділянці сіл Пруди – Мутин", - констатують фахівці. 

При цьому у Міндовкілля інформують, що на Чернігівщині відбувається покращення якості води річки Сейм. 

Результати вимірювань проб води в Десні на Чернігівщині свідчать, що якість води річки Десна також покращилась у всіх пунктах. 

Забруднення річки Сейм

Наприкінці серпня було виявлено забруднення річки Сейм, через що стався масовий мор риби. Зокрема, станом на 5 вересня на території Чернігівської області зібрано 10,7 тонни загиблої риби, у Сумській області – понад 12 тонн. Українські фахівці заявили, що забруднення річки сталося на території Росії і за течією брудна вода спустилася з Сейму в Десну. Українські фахівці встановили джерело забруднення річок Сейм та Десна. 

Міндовкілля проводить заходи з очищення вод річок в межах України.  

Вас також можуть зацікавити новини: