Індичка є чудовим варіантом для різдвяної вечері / фото ua.depositphotos.com

Запечена індичка може стати ключовою стравою вашого різдвяного стола. Для її приготування за рецептом від Мері Беррі вам знадобляться лише 8 інгредієнтів.

Як пише Еxpress, її можна приготувати за 12 годин до святкової вечері. Для печені з лимоном та чебрецем потрібні:

  • індичка на 6 кг
  • вершкове масло - 75 г;
  • лимон - 1 шт.
  • чебрець - 3 гілочки;
  • цибуля - 2 шт.;
  • лавровий лист - 6 шт.;
  • шавлія - пучок;
  • сіль.

Також знадобляться термометр для м'яса та кулінарна нитка.

Відео дня

Для початку розігрійте духовку до 180C/160C вентилятор/газ чотири. Зніміть шкіру з грудей індички, просунувши пальці між м’ясом і шкірою на кінці шиї, залишивши шкіру прикріпленою на кінці порожнини.

Грудку під шкіркою змастіть двома третинами розм’якшеного масла, вставте скибочки лимона та гілочки чебрецю.

Порожнину тіла наповніть половинками цибулі, зеленню та лимоном. Перев’яжіть ніжки кулінарною ниткою, а крила засуньте під спину птиці.

Шкіру індички злегка змастіть маслом, що залишилося, і посоліть. Покладіть індичку на решітку у великій жаровні. Випікайте її близько 2 годин до золотистої скоринки. Час від часу потрібно поливати жиром, який витопився з м'яса. Накрийте птицю кухонною фольгою, якщо вона підрум’яниться, щоб вона не обгоріла зверху, поки готується всередині.

Термометр для м’яса треба втикнути у найтовстішу частину гомілки – між гомілкою та стегном. Там температура має ставити 65-70°C, коли індичка буде повністю готова. Також можете просто проштрикнути найтовстішу частину ніжки ножем. Якщо звідти піде прозорий сік, значить м'ясо готове. 

Накрийте індичку кухонною фольгою та рушниками та залиште на 90 хвилин. Це потрібно для розподілення смаків та соків у м'ясі.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати ніжний кавовий торт.

Вас також можуть зацікавити новини: