Експерт вважає, що для прання постільної білизни не потрібна висока температура / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Правильна температура і режим прання постільної білизни може допомогти вам добре виспатися вночі і навіть заощадити гроші в довгостроковій перспективі.

Як пише Express, багато людей думають, що найкраще прати простирадла за температури 60 або 90°C в пральній машині, щоб знищити бактерії. Однак Ліанн Шулбред, гуру постільної білизни з Soak and Sleep, виявила, що насправді корисніше прати постільну білизну при нижчій температурі і дотримуватися позначень на етикетках.

Вона зазначає, що більшість тканин можна прати за температури40 °C - цієї температури достатньо, щоб видалити бруд, а також вбити мікробів.

Відео дня

Водночас шовкову постільну білизну слід прати за нижчої температури - 30 °C з м'яким мийним засобом або спеціальним мийним засобом для шовку, зазначає експерт.

Вона пояснює, що прання постільної білизни при високій температурі може призвести до швидкого погіршення якості тканини, що згодом призведе до вицвітання кольорів і ослаблення матеріалу. Крім того, більшість сучасних пральних порошків розроблені для високої ефективності за нижчих температур, тому немає реальної необхідності в гарячому пранні.

Вона також вказує, що під час прання при нижчих температурах пральна машина споживатиме менше енергії, що корисно для довкілля і допоможе заощадити гроші на рахунках за електроенергію.

Інші поради щодо прання постільної білизни

  • Ліанна радить прати подушки і ковдри при дуже низькій температурі, і тільки якщо завантаження пральної машини досить велике, в іншому разі краще віднести їх у хімчистку. Також вона радить сушити їх на свіжому повітрі.
  • Вона вважає, що для бездоганного стану простирадл щотижнева зміна постелі обов'язкова. При цьому їх не обов'язково прати відразу - можете просто замінити комплект постільної білизни на запасний, а потім випрати, коли вам буде зручно.

Раніше експерти пояснили, чому рушники варто прати окремо  від одягу та іншої білизни.

Вас також можуть зацікавити новини: