Які речі не можна прати в машинці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти з догляду за одягом Гвен Вайтінг і Ліндсі Бойд з The Laundress пояснили, які речі ніколи не слід прати в пральній машині, пише marthastewart.com.

За їхніми словами, в машинку краще не завантажувати:

Кашемір і вовну. І Вайтінг, і Бойд рекомендують прати улюблені пуловери та кардигани вручну, щоб уникнути розривів, зачіпок і деформації. Щоб випрати, наповніть раковину, ванну або таз водою і додайте м'який мийний засіб, радять фахівці. Занурте речі у воду, покрутіть її у воді та залиште замочуватися на півгодини; потім злийте воду і прополощіть, поки вода не стане чистою.

Відео дня

Шовк. Для шовкових речей теж краще ручне прання. За словами експертів, це найкращий і найбезпечніший метод, щоб уникнути ризику усадки, зачіпок та інших пошкоджень. Для цього використовуйте прохолодну воду і м'який мийний засіб.

Бюстгальтери. Як зазначили фахівці, бюстгальтери під час прання в пральній машині можуть розтягнутися і втратити форму. Їх теж варто прати вручну.

Структурований одяг. Кидати в пральну машину ваш улюблений обтислий брючний костюм або симпатичну плісировану спідницю не найкращий варіант, кажуть експерти. Вони рекомендують подібні речі здати в надійну хімчистку.

Одяг з прикрасами. Речі з красивими прикрасами рідко мають найкращий вигляд після прання. Є ризик, що вони в кінцевому підсумку зачепляться за інші предмети в машині і, можливо, за неї саму. Експерти рекомендують прати їх вручну в невеликій кількості теплої води з м'яким мийним засобом із замочуванням на 20 хвилин.

Шкіряні вироби. Вайтінг і Бойд радять уникати прання шкіряних виробів у машинці. За їхніми словами, натуральна шкіра може сідати через реакцію на воду. Якщо виріб не дуже забруднений, ретельно протріть його дитячою серветкою.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як вивести плями з подушок у домашніх умовах.

Вас також можуть зацікавити новини: