Яка порода котів найенергійніша / колаж УНІАН, фото УНІАН, REUTERS

Кожен кіт має свої власні потреби та особисті риси. Якщо ви думаєте завести домашнього улюбленця і хочете грайливого та активного котика, портал The Scotsman радить звернути увагу на ці 9 порід.

1. Сіамська кішка

Сіамська порода котів більше відома як "балакуча", але вони також люблять бігати та гратися.

2. Оцикет

Ці комунікабельні коти швидкі та спритні, оцикет є одним із найенергійніших котів у світі, їх вивели від абіссинських, сіамських та американських короткошерстих. 

Відео дня

3. Менська кішка

Це одна з наймиліших порід на планеті, яка також наповнена енергією та здатністю стрибати та бігати по дому.

4. Абіссинська кішка

Прекрасна абіссинська порода кішок дуже енергійна і любить бігати та гратися. Крім того, абіссинець також дуже розумний і любить ігри, засновані на головоломках. 

5. Саванна

Розкішна порода кішок саванни виглядає дикою в природі завдяки своїм приголомшливим плямам, але вона також надзвичайно любить бігати, грати та спілкуватися з людьми.

6. Бенгальська кішка

Бенгальська порода котів точно не підходить для господарів, яким потрібен спокійний кіт – це одна з найенергійніших порід, які люблять бігати.

7. Єгипетська мау

Експерти стверджують, що єгипетські мау можуть розвивати швидкість до 30 миль на годину (близько 48 км), що, своєю чергою, означає, що вони є найшвидшою породою домашніх котів у світі.

8. Орієнтальна кішка 

Ці породи дуже швидко прив'язуються до своїх господарів і водночас вони дуже швидкі та енергійні.

9. Сомалійська кішка

Ця порода кішок є довгошерстим варіантом раніше згаданої абіссинської кішки, сомалійська м’язиста, її можна навчити трюкам з хорошою спритністю та швидкістю.

Як раніше писав УНІАН, вчені придумали, як відучити кота дряпати меблі. Дослідження засвідчило, що бажання кота дерти ваш диван напряму пов'язано з рівнем стресу тварини. 

Вас також можуть зацікавити новини: