Фахівець наголосив, що триваліші режими прання призводять до більшого зносу одягу / фото ua.depositphotos.com

Під час прання виникає питання, який режим на пральній машині потрібно виставити для того чи іншого одягу. Відомо, що сучасні пральні машини мають багато режимів, серед яких "делікатне прання", "ручне прання" або "постійний віджим". Однак експерт з прання Патрік Річардсон розповів на подкасті HuffPost, що для цього вам потрібно лише одне налаштування, передає upworthy.

За його словами, потрібно завжди обирати "експрес-цикл", адже він є досить довгим, аби зробити ваш одяг чистим, проте і достатньо коротким, аби не завдати йому шкоди. 

Такий висновок він зробив у межах дослідження під час написання своєї книги "Любов до прання". Результати дослідження показали, що навіть найбрудніші речі можна випрати в режимі "експрес", який також відомий як "швидке прання" або "30-хвилинне прання". 

Відео дня

Експерт попередив, що триваліші режими прання призводять до більшого зносу, а також потребують більше води та електроенергії, тому експрес-прання стає раціональнішим вибором. 

"Всі ці цикли [в пральній машині] існують, тому що вони існували раніше. У нас не було таких технологій у тканині, машині, мийних засобах [які є зараз], і ми потребували цих циклів. У 70-х роках вам потрібен був цикл "об'ємної постільної білизни" та "санітарний" цикл... це було законною річчю. Зараз вони вже не потрібні, але дуже багато людей хочуть купити пральну машину і кажуть: "У маминій пральній машині "найбіліша білизна". Якби я міг побудувати пральну машину, то вона мала б лише одну кнопку - ви просто натискаєте на неї, і вона подає теплу воду та "експрес" цикл, і все", - пояснив Річардсон. 

Інші поради щодо прання

Раніше стало відомо, як зробити так, аби ваші рушники стали м'якими після прання. Зокрема експерти порадили відмовитися від кондиціонерів для білизни, які вона використовує, а також пропонували додавати кристали соди до води для прання. 

Своєю чергою експерт назвав ідеальну температуру для прання постільної білизни. Він радить прати ці речі при температурі 40 °C.

Вас також можуть зацікавити новини: