У грушах більше клітковини, ніж у яблуці / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дипломована дієтологиня Новелла Луї склала список із дев'яти фруктів і ягід, у яких клітковини більше, ніж у яблуці, пише eatingwell.com.

Зазначається, що клітковина присутня у фруктах, овочах, горіхах, насінні та цільних зернах. Вона допомагає знизити рівень холестерину, може поліпшити артеріальний тиск, а також знизити ризик колоректального раку.

"Залежно від віку і статі рекомендована добова норма споживання клітковини становить від 28 до 34 г. Включення до свого раціону наступних багатих на клітковину фруктів - чудовий спосіб досягти цієї мети", - зазначила дієтологиня.

Відео дня

До свого списку вона включила такі фрукти та ягоди:

Маракуйя. Цей кисло-солодкий фрукт посідає перше місце серед фруктів із найвищим вмістом клітковини, у кожній чашці (236 г) міститься 24,5 г.

Малина. Кожна чашка (150 г) містить майже 10 г клітковини, що становить близько третини добової потреби в клітковині.

Гуава. Унікальність гуави в тому, що і шкірка, і насіння їстівні, що забезпечує вміст клітковини у фрукті - 9 г на чашку (165 г).

Ожина. Кожна чашка (150 г) містить 8 г клітковини.

Авокадо. Це фрукт, багатий на вітамін Е, корисні жири та інші поживні речовини. Що ще важливіше, половина авокадо містить близько 7 г клітковини.

Хурма. Кожен фрукт (168 г) містить цілих 6 г клітковини.

Пітахая.  Ви можете отримати 5,5 г клітковини на чашку (180 г), вичерпуючи м'ясисту і насіннєву м'якоть з половинки.

Груша. Якщо порівнювати яблука і груші, то в грушах більше клітковини, ніж у яблуці, в середньому 5,5 г на середній плід.

Ківі. В одній чашці нарізаного скибочками ківі (близько 2 1/2 плодів ківі) міститься 5,4 г клітковини (180 г).

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що буде, якщо їсти банани щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: