Собаки завжди є чудовими друзями для людей / колаж УНІАН, фото pixabay

Кожній людині підходить відповідний тип собак. Одні люблять активних тварин, а інші надають перевагу спокійним. Видання StudyFinds створило власний список, посилаючись на думки експертів, найспокійніших порід собак, які підійдуть вам найбільше. 

Кавалер Кінг Чарльз спанієль

Попри те, що кавалер має досить жвавий вигляд, всі експерти радять його, якщо ви шукаєте спокійне цуценя. 

"Кавалер дуже грайливий, ласкавий і спокійний в будинку", - запевняють у виданні The Spruce.

Відео дня

За інформацією Американського кінологічного клубу, ця собака відома своїм престижним благородством та лагідною поведінкою. 

"Виведені в поколіннях королівських осіб, таких як король Карл I і його син Карл II, їх милий вираз обличчя і круглі очі роблять їх такими, перед якими важко встояти", - зазначають в клубі.

У відомстві додали, що "завдяки своїй доброзичливій вдачі кавалер є чудовим собакою-терапевтом".

Ірландський вовкодав

Ірландський вовкодав відомий як "лагідний велетень". Ці собаки спершу були виведені, аби позбавити ірландську сільську місцевість від вовків, проте сьогодні вони є тими тваринками, які люблять "проводити час, розслабляючись, як королі", запевняють у Good Housekeeping.

"Хоча величезна, довгонога собака може здатися неочевидним вибором для спокійного домогосподарства, ірландські вовкодави насправді задовольняються тим, що більшу частину часу лежать біля ваших ніг", - зауважують в K9 of Mine.

Також вони привітні з іншими собаками, мало линяють та з радістю побігають на подвір'ї або в парку, замість того, аби щодня бігати стежками.

Ба більше, ця порода є неймовірно розумною та чутливою до емоцій свого господаря, завдяки чому вони стають гарними "собаками-терапевтами", йдеться у матеріалі Parade Pets.

Басет-гаунд

Зовнішність цієї собаки говорить сама за себе. Ці тваринки є спокійними, наскільки це можливо. 

"Відомі своїми великими висячими вухами і чарівними сумними очима, басет-гаунди також вважаються однією з найспокійніших порід собак. Басет-гаунди, як правило, дуже спокійні, доброзичливі до людей та інших собак і добре ладнають з дітьми", - наголошують в Great Pet Care.

Сенбернар і ньюфаундленд

Ці породи собак є добродушними, велетенськими пухнастими тваринками, які мають трохи обвислі повіки. За словами експертів, ці тваринки найкраще підійдуть сім'ям, які зможуть приділяти їм багато часу, оскільки вони люблять бути з ними поруч. 

Французький бульдог

Ця популярна порода вважається трохи "дурнуватою", проте все одно її рекомендують як спокійну собаку, адже вони "вважаються безтурботними кращими друзями для людей похилого віку, дітей та мешканців квартир", а також "розумні, віддані та [спраглі] уваги від своїх господарів", запевняє Daily Paws.

"Хоча вони відомі своєю енергійністю в дитинстві, коли їм виповнюється два або три роки, ви побачите, що ваш бульдог став спокійним, врівноваженим собакою. Насправді коли вони стають дорослими, френчі часто вважаються однією з найспокійніших порід собак", - підкреслили у матеріалі The Pioneer Woman.

Інші цікавинки про собак

Раніше було названо 10 порід собак, які мають гарне здоров'я. До цього переліку увійшли австралійський пастуший собака, пудель, німецький пінчер, хорт та інші. 

Також стало відомо про 26 порід собак, які гарно вживаються у квартирах та невеликих приміщеннях. До цього списку потрапили бішон фрізе, грейхаунд, бульдог, бостонський терʼєр та інші породи. 

Вас також можуть зацікавити новини: