Ветеринар назвав низку порід собак, яких не став би заводити / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Є породи собак, які часто хворіють, зокрема, йдеться про псів чау-чау.

Такою інформацією поділився ветеринарний хірург Бен Сімпсон-Вернон, пише BestLife. За його словами, чау-чау і представників ще чотирьох порід він ніколи б не завів.

Експерт розповів, що чау-чау у ветеринарних клініках часто агресивні, на їхню морду важко надіти намордник. Сімпсон-Вернон додав, що ці собаки найчастіше страждають від безлічі проблем з очима, зокрема, у них розвивається сухість очей і кон'юнктивіт.

Відео дня
У чау-чау часто бувають проблеми з очима, зазначив ветеринар / фото pixabay.com

Ветеринар повідомив, що майже всі пси породи кавалер-кінг-чарльз-спанієль від одного виду серцевого захворювання - хвороби мітрального клапана. Експерт зазначив, що багато "кавалерів" проводять останні дні, ледве дихаючи, відпльовуючись і кашляючи, і в кінцевому підсумку помирають від серцевої недостатності.

Багато собак породи кавалер-кінг-чарльз-спанієль мають одне і те ж серцеве захворювання, поділився ветеринар / фото pixabay.com

Сімпсон-Вернон поділився, що у кожної четвертої такси протягом життя розвиваються проблеми зі спиною, які можуть варіюватися від звичайного болю до повного паралічу. Співрозмовник підкреслив, що деяким псам доводиться робити операцію на хребті.

Такси мають проблеми зі спиною, попередив ветеринар / фото pixabay.com

За словами експерта, у собак породи шарпей постійно виникають проблеми зі шкірою:

"Вони настільки зморшкуваті, що їм доводиться підколювати повіки, щоб шерсть не терлася об очі... Більшість шарпеїв, яких я бачу, мають масу проблем зі здоров'ям".

У шарпеїв постійно виникають проблеми зі шкірою, розповів експерт / фото pixabay.com

Ветеринар попередив, що багато проблем зі здоров'ям також є у французьких бульдогів, зокрема, з очима, шкірою, хребтом. Експерт сказав, що більш ніж половині цих собак доводиться робити кесарів розтин під час пологів.

У французьких бульдогів виникають проблеми з очима, поділився ветеринар / фото pixabay.com

Цікаві новини про собак - що вже писали

Раніше УНІАН дізнався, що є 10 порід собак, які перебувають на межі зникнення. У тому числі йдеться про породи оттерхаунд, скай-тер'єр, глен-оф-імаал-тер'єр, сассекс-спанієль і бладхаунд. Крім того, у переліку є кінг-чарльз-спанієль.

Вас також можуть зацікавити новини: