Дієтологи назвали найкорисніші джерела білка/ Коллаж УНИАН, фото pixabay.com, ua.depositphotos.com

Рівень глюкози в крові та маса тіла тісно взаємопов’язані, впливаючи на загальний стан здоров’я та метаболічні функції. Ефективний контроль рівня глюкози в крові має вирішальне значення для підтримки стабільного рівня енергії та запобігання діабету. І, як пише Shefinds, нежирні білки відіграють ключову роль у цьому процесі. Вони допомагають регулювати рівень цукру в крові та підтримувати здорову вагу тіла завдяки уповільненому перетравленню та зменшенню стрибків інсуліну.

Опитані дієтологи назвали 4 найкорисніших джерела білків – це грецький йогурт, сироватковий протеїн, дика риба та яйця.

Грецький йогурт

Грецький йогурт має нижчий глікемічний індекс порівняно з багатьма іншими молочними продуктами та солодкими закусками. Це означає, що він викликає повільніше, більш поступове підвищення рівня цукру в крові, допомагаючи уникнути різких стрибків, які можуть вплинути на енергію та відчуття голоду.

Відео дня

Також він містить більше білка, ніж звичайний йогурт, що може покращити контроль цукру в крові та знизити апетит.

Яйця

Яйця є чудовим джерелом високоякісного білка, який допомагає регулювати рівень цукру в крові, уповільнюючи засвоєння вуглеводів. Це може призвести до більш стабільного рівня цукру в крові та зменшити ймовірність стрибків інсуліну.

Як зазначають дієтологи, яйця забезпечують відчуття ситості, знижують апетит і сприяють втраті ваги. Для діабетиків яйця мінімально впливають на рівень цукру в крові, якщо їх споживати в помірних кількостях.

Дика риба

Дика риба, особливо лосось, скумбрія та сардини, містить багато омега-3 жирних кислот. Доведено, що ці здорові жири покращують чутливість до інсуліну та зменшують запалення, що є корисним для підтримки стабільного рівня цукру в крові.

Ізолят сироваткового протеїну

Ізолят сироваткового протеїну є зручним і легкозасвоюваним джерелом білка, який можна додавати в різні страви та закуски. Це допомагає підтримувати збалансовану дієту та підтримувати постійне споживання білка, що має вирішальне значення для регуляції рівня цукру в крові та контролю ваги.

А для схуднення сироватковий протеїн може прискорити метаболізм і тепловий ефект їжі. Дослідження також показують, що він підтримує стабільний рівень цукру в крові та знижує апетит, особливо коли споживати перед їжею.

Раніше УНІАН попереджав, що вживання яєць у великій кількості може становити певний ризик для деяких людей. Зокрема, людям із ризиком серцево-судинних захворювань або діабету краще обмежити споживання яєць.

Здорові люди можуть з'їдати до семи яєць на тиждень без шкоди для здоров'я серця.

Вас також можуть зацікавити новини: