Дізнайтеся, які горіхи найкорисніші / фото ua.depositphotos.com

Горіхи з високим вмістом білка - чудовий вибір для приборкання голоду і підтримки рівня енергії, пише health.com.

"Горіхи багаті на рослинний білок, корисні жири і ключові поживні речовини, такі як калій, магній і вітамін E. Вони є чудовим перекусом, що допомагає запобігти провалам енергії та перепадам настрою протягом дня", - йдеться в публікації.

Які горіхи найкорисніші - 10 видів із високим вмістом білка

Серед цих горіхів лідирує арахіс, а фісташки, що посідають третє місце, містять усі дев'ять незамінних амінокислот.

Відео дня

Ось повний список горіхів, які виділяються найвищим вмістом білка і рекомендуються до вживання:

Арахіс. Багатий на білок, моно- і поліненасичені жири, а також містить безліч антиоксидантних поживних речовин, включно з фенольними кислотами, фітостеринами і ресвератролом, які можуть допомогти контролювати ваш кров'яний тиск і рівень холестерину.

Мигдаль. Може похвалитися збалансованим поєднанням макроелементів (білків, жирів і вуглеводів). Багатий на необхідні вітаміни та мінерали, мигдаль здатен допомогти захистити від діабету, ожиріння та хвороб серця.

Фісташки. На 21% складаються з білка, можуть допомогти почуватися ситими, підтримувати травлення і контролювати артеріальний тиск.

Кешью. Є гарним джерелом калію і магнію, які відіграють роль у контролі артеріального тиску і загальному здоров'ї серця.

Волоські горіхи. Не тільки багаті на білок, а й унікальні серед горіхів тим, що в основному містять поліненасичені жири. Дослідження показують, що поживний склад волоських горіхів може допомогти знизити ризик вікових захворювань мозку, таких як хвороба Альцгеймера.

Фундук. Фундук багатий на білок і є багатим джерелом протизапальних мононенасичених жирних кислот, які можуть допомогти поліпшити рівень холестерину.

Бразильські горіхи Експерти радять обмежити споживання не більше ніж трьома бразильськими горіхами на день.

Кедрові горіхи. Складаються приблизно з 20% білка і 60% жиру через високий вміст олії. Більшість їхніх жирів - це поліненасичені жирні кислоти, включно з альфа-ліноленовою кислотою, рослинним джерелом корисних для серця омега-3 жирних кислот.

Пекан. Багаті на поліненасичені жири, які можуть бути корисними для здоров'я серця. Пекан також містить таніни, антиоксидантні поживні речовини, які можуть допомогти зменшити кількість шкідливих бактерій.

Макадамія. Є одним із небагатьох продуктів, які містять пальмітолеїнову кислоту, що сприяє зменшенню ожиріння.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що відбувається з тілом, якщо щодня їсти червоне м'ясо.

Вас також можуть зацікавити новини: