Імбир найкраще впливає на рівень цукру в крові / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Існує вже безліч досліджень, які підтверджують, що спеції нам необхідні не тільки для того, щоб зробити ту чи іншу страву смачнішою. Вони мають корисні властивості для здоров'я. І коли йдеться про зниження рівня цукру в крові та поліпшення чутливості до інсуліну, то багато хто рекомендує корицю.

Але якщо ви зосередитеся тільки на кориці, ви можете упустити інші спеції, які також можуть бути ефективні, пише дипломований дієтолог Барбі Червоні в матеріалі для Eating Well. Її вибір - це імбир, який так само зігріває, як і кориця.

Як імбир допомагає знизити рівень цукру в крові

Імбир посідає перше місце в списку завдяки його потужним властивостям. Імбир містить потужні поліфеноли, такі як гінгерол, які борються із запаленням, що може побічно допомогти збалансувати рівень цукру в крові, заявляє доктор філософії, авторка книги Spice Spice Baby Канчан Койя.

Відео дня

"Запалення пов'язане з інсулінорезистентністю і поганим контролем цукру в крові. Тому балансування запалення за допомогою спецій, таких як імбир, може справити позитивний ефект на рівень цукру", - зазначає вона, додаючи, що необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити цей зв'язок.

2024 року в журналі Nutrients було опубліковано метааналітичну роботу, в якій досліджували вплив поширених трав і спецій середземноморської дієти - чорного кмину, гвоздики, петрушки, шафрану, чебрецю, імбиру, чорного перцю, розмарину, куркуми, базиліка, орегано й кориці - на рівень цукру в крові в людей із діабетом 2 типу.

Вони вимірювали рівень глюкози натщесерце, глікований гемоглобін (A1C) і концентрацію інсуліну.

Імбир, куркумін, шафран і кориця значно знижували рівень цукру натщесерце, тоді як чорний кмин та імбир знижували A1C і зменшували рівень інсуліну. Добавки з імбиром (від 600 до 3000 міліграмів на день) виявилися єдиною спецією, що справила значний вплив на всі три вимірювані показники.

Для порівняння, 1000 мг імбиру - це приблизно ½ чайної ложки меленого імбиру або 1 чайна ложка тертого сирого імбиру.

"Деякі дослідження вказують на те, що імбир може позитивно впливати на рівень цукру в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та сповільнюючи перетравлення вуглеводів, що призводить до меншого стрибка цукру в крові після їди", - підкреслює зареєстрований дієтолог Коулетт Міко. Крім того, дослідження показують, що імбир позитивно впливає на рівень холестерину.

Єдине застереження - якщо у вас печія, надмірне вживання імбиру може посилити симптоми.

Інші новини зі сфери здоров'я

Раніше УНІАН повідомляв, що жінка на місяць відмовилася від солодкого і розповіла, як це змінило її життя. Вона повідомила, що в раціоні залишилися натуральні цукри, як-от молочний (лактоза) і фрукти (фруктоза), але штучні підсолоджувачі та мед довелося виключити.

Крім того, ми розповідали про 12 поживних альтернатив звичайному хлібу. Можна готувати хліб удома, переходити на безглютенові варіанти або використовувати цільні продукти, наприклад овочі.

Вас також можуть зацікавити новини: