Додавання риби в раціон може стати чудовим способом забезпечити себе високоякісним білком, який необхідний для нарощування м'язів і низки важливих функцій організму. Він також допомагає насититися, що може бути корисно, якщо ви прагнете споживати менше калорій.
Експерт у галузі харчування та метаболізму Джонатан Пуртелл у своєму огляді для Very well health зазначив, що багато видів риби багаті на омега-3 жирні кислоти і містять інші поживні речовини, які можуть допомогти знизити ризик інсульту або інфаркту. Американська асоціація серця закликає споживати рибу не рідше ніж двічі на тиждень.
Тунець
Тунець багатий на білок - 19 грамів у 3,5-унцієвій порції консервованого тунця. Він також містить вітаміни та мінерали, такі як калій, кальцій, вітамін B, фосфор і селен. Вживання тунця також може запобігти анемії завдяки залізу, вітаміну B12 і фолату.
Тунець підтримує здоров'я серця завдяки високому вмісту омега-3 жирних кислот. Ці незамінні поживні речовини також можуть захистити суглоби, що старіють, перешкоджаючи руйнуванню хряща, жорсткості та запаленню.
Лосось
Лосось, вирощений на фермі, містить 20,4 грама білка в кожній порції вагою 3,5 унції. Водночас дикий лосось містить 22,3 грама білка в 3,5 унціях.
Будучи жирною рибою, лосось вважається чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, корисного для здоров'я типу жирів. Лосось також є хорошим джерелом вітаміну D, який важливий для здоров'я кісток.
Групер
Порція вагою 3,5 унції містить 19,4 грама білка. Він також багатий на жири, вітаміни та мінерали.
Дослідження на тваринах показало, що групер може допомогти збільшити здатність організму виробляти інсулін і зменшити інсулінорезистентність, що особливо важливо для людей, які страждають на діабет.
Біла риба
Біла риба - це загальна категорія для риби з білим лускатим м'ясом, такої як пікша, тріска і минтай. Біла риба вважається чудовим джерелом білка і має дуже низький вміст жиру: 16,1 грама на 3,5 унції тріски, 16,3 - пікші та 12,3 - минтая.
Деякі види білої риби, такі як минтай, палтус і морський окунь, також містять омега-3 жирні кислоти, але не так багато, як так звана жирна риба. Біла риба також входить до списку найкращих продуктів для дітей, вагітних і годувальниць, складеного Управлінням з контролю за продуктами і ліками.
Снеппер
Снеппер містить 20,5 грама в порції вагою 3,5 унції. У ньому також містяться так звані поліненасичені жирні кислоти, які допомагають знизити рівень поганого холестерину і зменшити серцево-судинні ризики. У ньому міститься помірна кількість омега-3 жирних кислот.
Скумбрія
Скумбрія також багата на білок - 18,6 грама на 3,5-унцеву порцію. Вона також багата на поліненасичені жирні кислоти, які знижують ризик серцевих захворювань та інсульту.
Скумбрія - жирна риба, що містить омега-3 жирні кислоти. Серед інших переваг вживання скумбрії - зниження ймовірності мігрені та поліпшення зору.
Палтус
Палтус містить 18,6 грама білка на кожну порцію вагою 3,5 унції. Крім великої кількості білка, палтус містить деяку кількість омега-3 жирних кислот. Він також містить вітаміни B3, B6 і B12. Мінерали, що містяться в палтусі, такі як магній, калій і фосфор, корисні для будівництва і відновлення міцних кісток.
Тилапія
Тилапія містить 20,1 грама білка на 3,5-унцієву порцію. У ній також багато фосфору, який допомагає підтримувати зуби і кістки та запобігати остеопорозу. У цій рибі також багато селену, який використовується організмом для відновлення ДНК та інших важливих процесів.
Махі-махі
Махі-махі багата на білок: 18,5 грама білка на 3,5-унцієву порцію. Ця риба також містить вітамін А, вітаміни групи В, вітамін D, селен, калій і фосфор.
Форель
Форель містить 20,8 грама білка на 3,5-унцієву порцію. Вона є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот.
Сом
Сом також містить багато білка - від 15 до 16 грамів на 3,5-унцеву порцію, причому в диких сомах його більше, ніж у вирощених на фермах.
Морський окунь
Морський окунь містить 18,4 грама білка на 3,5-унцієву порцію. Крім великої кількості білка, в ньому помірно високий вміст омега-3 жирних кислот.
Раніше УНІАН писав, яка риба найкорисніша.