7 найніжніших порід котів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, УНІАН

Загальна кількість порід котів у світі сягає близько 200. З такою різноманітністю важко підібрати собі чотирилапого друга, але якщо ви хочете завести пухнасту лагідну кішку, Country Living радить звернути увагу на ці породи. 

1. Перська кішка

Це найпопулярніша порода серед пухнастих кішок. Надзвичайно ефектна шерсть такої породи представлено близько у 50 кольорах і відтінках. Однак його найвідоміший вигляд - білий. Якщо ви думаєте взяти такого котика до своєї родини, будьте готові постійно доглядати довгу та густу шерсть чотирилапого друга. Крім того, цій породі потрібно регулярно робити чистку навколо очей через шкіряні складки біля носа. 

Натомість ви отримаєте добродушного і ласкавого компаньйона. Перси відомі своїм м’яким характером, що робить цю стародавню породу чудовим вибором для літніх людей або сімей зі старшими дітьми.

Відео дня

2. Мейн Кун

Ці коти одні з найбільших за розмірами. Деколи вага самців може сягати 11 кілограмів і більше. Але насправді він більше ніжний велетень. Комунікабельна порода відома своєю доброзичливою, але спокійною поведінкою та любов’ю до води та ігор. Вони чудово комунікують з маленькими дітьми та іншими домашніми тваринами, а середній вік їхнього життя - 13 років. 

3. Екзотична короткошерста кішка

Попри те, що, на перший погляд, такі коти видаються злими та відлюдькуватими, вони полюбляють спати та ніжитись на колінах у свого господаря. Вони також добре ладнають з іншими домашніми тваринами та дітьми.

Водночас шерсть такої кішки доглядати неважко - її варто вичісувати лише раз на тиждень. Однак, як і у випадку з персами, вам також може знадобитися протирати їм навколо очей і складки на обличчі.

4. Регдол

Регдолам стає самотньо, коли вони цілий день проводять вдома самі. Експерти кажуть, що до компанії цієї породи ви сміливо можете завести пса і вони чудово подружаться. Такі коти дуже швидко вчаться та адаптовуються. Будьте готові, що такі кішки одразу бігтимуть до вас на коліна, як тільки ви десь присядете. 

Линяють регдоли не сильно, тому вичісувати їх рекомендують 1-2 рази на тиждень.

5. Турецька ангора

Хоча вони не люблять обійматися або згортатися калачиком на колінах, проте ця порода буде радо вітати вас, коли ви повертаєтесь додому та лащитись біля ніг. Вони також спритні та енергійні, люблять лазити, грати з іграшками та навіть не бояться води. 

Через довгу шерсть їх потрібно розчісувати декілька разів на тиждень. Вони також віддані та люблячі, і чудово вписуються в сім’ї зі старшими дітьми.

6. Селкірк-рекс

Шерсть таких котів схожа на те, що їм зробили хімічну завивку. У цьому і є їхня унікальність. Завдяки ласкавому характеру цієї породи, вони дуже грайливі та терплячі вихованці, які люблять обійматися зі своїм господарем. Вичісувати їх потрібно двічі на тиждень. 

7. Бірманська кішка

Грайливі за своєю природою, вони зберігають енергію кошенят навіть у зрілому віці. Вони також відомі альпіністи, тому плануйте придбати кілька котячих дерев, якщо не хочете, щоб ваш чотирилапий друг стрибав по шторах. 

Бірман не такий ласкавий, як Регдолл, але він стане чудовим доповненням майже до будь-якої родини, яка може знайти час, щоб грати з ними щодня. 

Цікаві новини про тварин

Як писав УНІАН, нещодавно експерти назвали 10 найспокійніших порід котів, які не потребують багато уваги. Серед них британська короткошерста, шотландська висловуха та не тільки.

Крім того, названо найнебезпечніші тварини у світі. Нести загрозу для людини можуть бути навіть деякі з найменших істот, зокрема комарі. 

Вас також можуть зацікавити новини: