Продукти в основному об'єднані такими органічними речовинами, як жири, білки, вуглеводи тощо. Якщо ми говоримо про набір ваги, то тут вся увага жирам і вуглеводам. Але коли йдеться про втрату ваги, то тут чільне місце займає білок.
"Білок довше зберігає ситість і допомагає стабілізувати рівень цукру в крові", - заявляє дипломований дієтолог-нутриціолог Корі Рут. Крім того, він необхідний для м'язів - білок сприяє зростанню, відновленню та регенерації м'язових і пошкоджених клітин і тканин організму, а також підтримує інші види обміну речовин в організмі, пише Parade.
Однак, коли ми думаємо про білок, яйця є одним із перших продуктів, про які ми згадуємо. При цьому існує низка продуктів, у яких білка більше, ніж у яйці?
За даними Міністерства сільського господарства США, кількість білка залежить від розміру яйця. У середньому, великому і великому яйці міститься 5,44 грама, 6,3 грама і 7,94 грама білка. Є мінімум 10 продуктів, у яких більше білка, ніж у яйці.
Креветки
У 100 грамах креветок міститься 27 грамів білка. Крім того, в них багато заліза, цинку і селену.
Сочевиця
В одній чашці сочевиці - 18 грамів білка.
"Сочевиця - чудове джерело рослинного білка. Вона містить корисні харчові волокна, які допомагають довше почуватися ситим, вітаміни групи В і ключові мінерали", - каже сертифікований дієтолог Оппенгеймер Дельвіто.
Дослідження показали, що включення в раціон бобових, таких як сочевиця, може сприяти втраті ваги.
Фісташки
На 30 грамів фісташок припадає близько 6 грамів білка. Крім того, вони містять усі 9 незамінних амінокислот.
Едамаме
В одній чашці міститься 8 грамів білка. До того ж, у них, як і у фісташках, містяться всі дев'ять незамінних амінокислот.
Вівсянка
У половині чашки сухої вівсянки міститься 5 грамів білка.
"Ми часто думаємо про зернові через вміст у них вуглеводів, але цільні зерна, такі як овес, також є гідним джерелом білка, а також клітковини, вітамінів і мінералів", - каже Дельвіто.
Дослідження показують, що включення 3 грамів розчинної клітковини з вівсянки в раціон здорового харчування може допомогти в боротьбі із зайвою вагою. Овес також містить розчинне волокно бета-глюкан, яке може сприяти відчуттю ситості.
Грецький йогурт
В одній склянці грецького йогурту міститься 14 грамів білка.
Протеїновий порошок
Десь у 30 грамах протеїнового порошку міститься 21 грам білка.
Лосось
У 100 грамах лосося міститься близько 23 грамів білка. При цьому, він дуже багатий на протизапальні жирні кислоти омега-3".
Нутова паста
На 50-60 грамів сухої порції припадає десь 11 грамів білка.
"Це смачний і ситний спосіб збільшити споживання білка. У нутовій пасті більше білка і клітковини, ніж у традиційних макаронах", - пояснює Дельвіто.
Зелений горошок
На одну чашку зеленого горошку припадає 8 грамів білка. Крім білка, в горошку багато клітковини, вітаміну С і заліза.
Експерти стверджують, що на один кілограм тіла потрібно близько 1,1-1,3 грама білка на день.
Раніше УНІАН повідомляв про білок №1 для зниження рівня холестерину.
"Коли справа доходить до контролю рівня холестерину, продукти, які ми їмо, можуть відігравати значну роль у загальному здоров'ї нашого серця", - кажуть експерти.