Названо моделі поведінки людей з низьким емоційним інтелектом / фото pixabay.com

Деякі люди цікавляться, як правильно жити в цьому світі, і хочуть розібратися з тим, яким чином можна розпізнати людей з низьким емоційним інтелектом. Варто зазначити, що емоційний інтелект - це навичка, яку можна розвинути з часом.

Люди, які мають низький рівень емоційного інтелекту, демонструють 7 моделей поведінки, пише HackSpirit з посиланням на відомості психологів. За даними експертів, перша модель - проблеми з емпатією, тобто людині може бути важко розділити чи зрозуміти почуття тих, хто її оточує. Друга і третя модель поведінки такі - труднощі під час ухвалення рішень і відсутність самоаналізу.

Як зрозуміти що у вас низький емоційний інтелект - ознаки:

  • уникнення емоційно насичених ситуацій;
  • труднощі з вираженням емоцій;
  • надмірна реакція на незначні ситуації (можливі екстремальні реакції на, здавалося б, незначні події).

Крім того, людям, у яких емоційний інтелект низький, може бути важко підтримувати здорові стосунки, оскільки їм важко співпереживати та виявляти розуміння.

Відео дня

Чим небезпечний низький емоційний інтелект

"Наш мозок налаштований на зв'язок і соціальну взаємодію. Коли ми беремо участь у змістовних бесідах, наш мозок виділяє окситоцин - гормон, який допомагає нам зміцнювати довіру і зв'язок з іншими людьми. Однак у людей з низьким рівнем емоційного інтелекту нездатність розуміти емоції інших людей і ставитися до них може перешкоджати цьому процесу", - зазначили експерти.

За відомостями психологів, це може призвести до циклу недовговічних стосунків, оскільки їхня нездатність встановити зв'язок на емоційному рівні може призвести до непорозумінь, конфліктів і, зрештою, до розставання.

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати

Раніше експерти назвали звички, які можуть дуже швидко відлякати людей. Зокрема, йдеться про звичку бути нечесними, порушувати чиїсь кордони, транслювати забагато негативу, не проявляти співпереживання і постійно перебивати співрозмовника.

Вас також можуть зацікавити новини: