Як зробити вівсянку смачною: дієтологиня порекомендувала незвичний інгредієнт / Колаж УНІАН, фото Вікіпедія

Вівсянка перед сном - не лише корисна, а й смачна страва. Втім, вона може стати ще смачнишою, якщо додати до неї сир рікота. Про це виданню Eating Well розповіла дієтологиня Сара Хаас.

За її словами, цей продукт містить багато білка. Саме тому вона додає цей вершковий сир до вівсянки на ніч.

Навіщо додавати рікотту до вівсянки на ніч

Відео дня

За словами Хаас, їсти пластівці з молоком на сніданок - не для неї. У дитинстві вона додавала у страву банан. Але їй потрібно було більше білка, тому вона перейшла з пластівців на цільнозерновий хліб, приправлений арахісовим маслом і медом.

"Зараз, через багато років, я продовжую насолоджуватися сніданком, який включає цільне зерно та білок, особливо коли йдеться про вівсянку. Я пробувала різноманітні варіанти протеїну в овесі на ніч, але рікота стала моїм улюбленим", - зазначає дієтологиня.

Харчові переваги рікоти

Хаас називає їжу "паливом", але вона "також призначена для насолоди".

"Я багато разів їла вівсянку на ніч, але коли я обрала вершковий сир рікота замість грецького йогурта (який теж дуже смачний), мені це сподобалось".

За її словами, на відміну від гострого пікантного сиру, рікота м’яка і навіть трохи солодка.

"Він не просто смачний, він також має зірковий харчовий профіль. У кожній ½ склянки сиру рікота з цільного молока міститься 10 грамів білка і 289 міліграмів кальцію (це майже 30% від рекомендованої дієтичної норми для більшості дорослих). Він також містить вітамін В12, важливу поживну речовину для функціонування нервів, виробництво еритроцитів, створення ДНК і метаболізм", - розповіла Хаас.

Поради щодо додавання рікоти до вівсянки на ніч

  • Якщо вас турбує вміст насичених жирів у рікоті з незбираного молока, спробуйте рікоту, приготовану з частково знежиреним молоком.
  • Почніть з малого. Почніть із додавання лише 1 столової ложки сиру. Якщо вам це не сподобається, замініть його на йогурт.
  • Додайте смаки, які доповнюють рікоту. На щастя, сир рікота має м’який смак, який добре поєднується з різними інгредієнтами. Вівсянку можна поєднувати з цитрусовими (як соком, так і цедрою), а також кісточковими фруктами, такими як вишня, персик і абрикос. Горіхи теж чудові; фісташки, волоські горіхи та мигдаль забезпечують ідеальний хрускіт. Додайте також трохи спецій - наприклад, мелену корицю, мускатний горіх, імбир чи кардамон.

Інші кулінарні поради

Раніше УНІАН повідомляв, для чого пити буряковий сік. Навіть якщо ви ніколи не любили буряк, вам варто переглянути свої стосунки з буряковим соком на благо своєї печінки.

Крім того, дієтологи розповіли про найздоровіші способи приготування курячих яєць, а також про те, чому їх корисно вживати в їжу.

Вас також можуть зацікавити новини: