Ці бутерброди вас здивують / колаж УНІАН, фото pixabay, ua.depositphotos.com

Коли температура починає підніматися, а на ринках з'являються сезонні свіжі фрукти та овочі, приходить час насолодитися цим достатком. Після довгої зими так хочеться зануритися в миску соковитих, солодких і трохи кислуватих ягід, фруктів тощо. І хоча фрукти самі по собі прекрасні, щоб по-справжньому підкреслити їхню красу, найкраще подати їх у вигляді сендвіча - приготувавши японський фруктовий сандо, пише Parade.

Що таке японський фруктовий сандо

Фрукти в сендвічі можуть здатися дивною ідеєю, але ця страва є культовою в Японії (і за її межами) не просто так. Фруктові сандо складаються з двох скибочок м'якого білого хліба, між якими - повітряні шапки збитих вершків і шматочки свіжих фруктів.

Цей десерт давно став частиною йосеку - японської кухні із західним впливом, що з'явилася в епоху Мейдзі (з 1868 року).

Найчастіше в японських сандо використовують полуницю, за нею йдуть ківі, мандарини, манго, персики і банани. Начинка може бути як з одного виду фруктів, так і з їхньої комбінації.

Наприклад, у своєму рецепті фруктового сандо Дженевів Ям із Serious Eats радить вибирати фрукти з невеликою кислинкою, щоб вони врівноважували багатство вершкового смаку.

Як приготувати японський фруктовий сандо

Для цього знадобляться такі інгредієнти - м'який білий хліб (краще японський молочний хліб), свіжі фрукти (наприклад, полуниця, ківі, мандарини), вершки (жирні, для збивання), маскарпоне, цукрова пудра, ваніль (за бажанням) і дрібка солі.

Приготування:

  • Підготовка фруктів. Вимийте і підготуйте фрукти - видаліть хвостики у полуниці, очистіть ківі та мандарини, але залиште фрукти цілими.
  • Крем. Збийте маскарпоне з жирними вершками, цукровою пудрою, ваніллю і сіллю до стійких піків (але не перезбивайте).
  • Збірка. Намажте крем на одну скибочку хліба. Викладіть фрукти хрест-навхрест поверх крему, а потім рясно покрийте їх кремом. Накрийте другою скибочкою хліба і злегка притисніть.
  • Охолодження. Щільно загорніть сандо в харчову плівку і приберіть у холодильник мінімум на годину, щоб крем "схопився".
  • Подача. Дістаньте з холодильника, розгорніть, зріжте кірки і розріжте по діагоналі гострим ножем із зубчиками, щоб показати гарний зріз із фруктами. Подавайте одразу, поки свіжо й естетично.

Інші цікаві

Раніше УНІАН повідомляв про незвичайний рецепт сендвіча, який вже підкорив мережу. Сендвіч за таким рецептом буде хрустким, сирним, з низьким вмістом вуглеводів і без глютену.

Вам знадобляться огірки.

Крім того, ми розповідали, як "ідеально" зварити яйця круто або некруто. Кожного разу вони будуть виходити саме такими, якими ви хочете, незалежно від того, в якому вигляді ви їх любите.

Вас також можуть зацікавити новини: