Експерт запевнив, що зберегти сир свіжим дуже просто / фото ua.depositphotos.com

Сир може швидко зіпсуватися до закінчення терміну придатності, оскільки багато хто не знає, що зберігає його неправильно. Сир - крихкий продукт через високий вміст вологи, і, якщо він піддається впливу повітря, то утворюється твердий шар, який неможливо прорізати.

Видання Express пише, що важливо не загортати сир занадто щільно, тому що вологе середовище сприяє розмноженню бактерій, через що він може вкритися цвіллю.

Експерт з молочної ферми Yarra Valley Cheese розповів, що зберегти сир свіжим дуже просто, варто тільки вийняти його з пластикової упаковки.

Відео дня

"Не використовуйте харчову плівку. Від цього сир потіє. Не загортайте сир назад у папір або упаковку, в якій він був. Йому потрібне свіже, чисте середовище, щоб він зберіг свіжість", - йдеться в повідомленні.

Сир повинен дихати, щоб зберегти свою текстуру і смак, тому дуже важливо не зберігати його в пластикових упаковках, тому що вони не пропускають достатньо повітря і затримують вологу, що може призвести до того, що сир стане слизьким, гумовим або навіть запліснявіє.

Найкращий спосіб зберігання сиру дуже простий - усе, що потрібно зробити, - загорнути його в папір для випічки.

"Більшість сирів слід загортати в папір для випічки або вощений папір для сиру, а потім покласти його в герметичний пластиковий контейнер, вистелений вологим паперовим рушником або тканиною, щоб контролювати вологість і запобігти висиханню сирів", - радить експерт.

Папір для випічки забезпечує сиру достатній приплив повітря, не затримуючи зайву вологу, тож він залишатиметься свіжим довше, ніж якщо зберігати його в оригінальній упаковці.

Це правило не поширюється на розсільні сири, як моцарела, або м'які сири, як брі. Їх краще зберігати в оригінальному пакуванні з розсолом або олією, в якому вони перебували. При цьому такі сири потрібно зберігати в найхолоднішій частині холодильника.

Раніше УНІАН писав, який сир можна їсти при схудненні.

Вас також можуть зацікавити новини: