Названо способи, які дозволять подовжити "життя" авокадо / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Не всі знають, що робити, щоб авокадо не почорніло швидко, і його не довелося викинути, так і не використавши.

Експерт зі зберігання продуктів харчування Карл Грем назвав способи, які дозволять відчутно подовжити "життя" вже розрізаного фрукта. Відомості експерта опублікувало видання Express.

За словами Грема, авокадо довше зберігатиметься, якщо покласти його у герметичний контейнер та відправити у холодильник.

Відео дня

Співбесідник також розповів, що додати до авокадо, щоб не чорніло воно надто швидко. Експерт зазначив, що знадобиться лимон чи лайм, сік яких містить лимонну кислоту, яка допомагає уповільнити процес окислення (через нього авокадо темніє):

"Коли авокадо потрапляє на повітря, ферменти, що містяться у фрукті, реагують з киснем, в результаті чого м'якуш стає коричневою. Лимонна кислота, що міститься в цитрусовому соку, допомагає пригнічувати ці ферменти, зберігаючи зелений колір авокадо".

Цікаві новини про авокадо - що вже повідомлялося

Раніше УНІАН писав, як дізнатися - стигле авокадо чи ні. Експерти зазначали, що стиглий фрукт має бути трохи м'яким і може мати темніший колір, аніж той, що ще не дозрів. 

Вас також можуть зацікавити новини: