Морква є невід’ємною частиною продуктового набору для кожної кухні, оскільки використовується у багатьох стравах. Однак немає нічого більш неприємного, ніж купувати свіжі овочі та виявляти, що вони запліснявіли або стали м'якими..
Як пише Еxpress, це може бути пов’язано з низкою причин, у тому числі, з неправильним місцем зберігання. Аманда Роккіо, тренер-дієтолог і кухар, поділилась, як правильно зберігати моркву.
"Ви, мабуть, неправильно зберігали свою моркву, дозвольте мені показати вам, що правильно робити. Незалежно від того, чи ви віддаєте перевагу купувати цілу моркву, чи бажаєте взяти пакет маленької моркви, ви, ймовірно, кидаєте її в ящик холодильника" - каже кухар.
За її словами, найкращий спосіб зберегти моркву хрусткою та свіжою – дістати її з упаковки та поставити в ємність води. Це дозволить зберігати цей овоч свіжим близько чотирьох тижнів.
Зберігайте моркву в контейнері або банці з кришкою, щоб уникнути впливу вологи в холодильнику. Вода має бути свіжою - міняйте її кожні 5-6 днів.
Важливо очистити овочі перед поміщенням їх у воду - це має зупинити окиснення. Крім того, це заощадить ваш час під час приготування їжі. Кулінар стверджує, що так можна зберігати також селеру, картоплю та листя салату.
Водночас при розміщенні в ящику холодильника регулярні коливання температури від відкривання ящика можуть вплинути на продукти в ньому.
Раніше УНІАН розповідав, де зберігати цибулю, щоб вона не псувалась.