Картопля має конкретні правилі зберігання / фото УНІАН

На тлі зростання цін на картоплю, варто більш ретельно підійти до питання її зберігання.

Майк з YouTube блогу Kitchen Tips Online розповів Еxpress, як подовжити життя цьому овочу на декілька місяців. 

"Ми всі чули це раніше — можливо, бабуся сказала вам — "поклади свою картоплю в холодильник"... Ну, насправді це погана ідея, тому що картопля не любить низьку температуру", - згадує він.

Відео дня

Низька температура призводить до того, що крохмаль у картоплі перетворюється на цукор, що руйнує клітинну структуру картоплі. Крім того, цей овоч любить вологу та світло.

"Ось дещо, про що ви можете не знати, картопля дуже чутлива до світла, особливо сонячного світла. Сонячне світло змушує картоплю зеленіти, або фактично будь-яке світло призводить до того, що картопля з часом має зелене покриття на зовнішній стороні", - пояснив кулінарний експерт.

Він радить триматися подалі від холодильника та будь-якого освітленого місця. Найкраще місце для картоплі – сухе темне місце, де вона не буде проростати. Таким місцем може стати підвал, однак у квартирі підійде і шухляда.

Важливо, коли ви тільки принесли картоплю додому, вийняти її з поліетиленового пакета.

"Запевняю вас, ви ніколи не повинні зберігати картоплю в оригінальному поліетиленовому пакеті, в якому вона була", — порадив Майк.

Для картоплі потрібне добре провітрюване приміщення, чого не забезпечує герметичний пакет. Сітчастий мішок або плетений кошик є кращим вибором. Хоча цей метод може продовжити життя картоплі на місяці, доцільно регулярно перевіряти її, оскільки гниль може поширитися, якщо вони торкаються одна одної.

Якщо ви помітили будь-які ознаки гниття, позеленіння або проростання, то коренеплід краще виникнути. 

Поради зі зберігання

Раніше УНІАН повідомляв, що експерти радять ніколи не класти шоколад у холодильник, бо це шкідливо.

Не всі знають, як правильно зберігати банани, щоб вони довше залишалися свіжими. Є двоетапний трюк, перший крок - потрібно потримати фрукти на столі, щоб вони дозріли.

Гриби відомі тим, що погано зберігаються у холодильнику.

Вас також можуть зацікавити новини: