
Банани дуже швидко достигають, і якщо не встигнути їх з’їсти, то доведеться викинути. Проте існує спосіб зберегти їх у придатному стані довше, пише Express.
Фахівці з утилізації відходів пояснили, що банани дуже швидко дозрівають і стають коричневими у зв’язку з тим, що вони виробляють газ етилен – природну хімічну сполуку, яка пришвидшує дозрівання. Цей газ стимулює розщеплення крохмалю на цукор, що додає бананам солодкості. Він також спричиняє розм’якшення фруктів, під час якого клітини руйнуються і змінюють колір із зеленого на жовтий, тоді й на коричневий.
Але ці процеси можна сповільнити, завдяки чому банани зберігатимуться свіжими до двох тижнів довше. Експерти пояснили, як це зробити.
Вони стверджують, що загортання плодоніжок бананів у фольгу сповільнить виділення етилену, а отже, і процес дозрівання. Якщо ж дозрілі банани покласти в холодильник, то вони теж зберігатимуться довше.
"Загортання плодоніжок у фольгу значно сповільнює цей процес. Після того, як вони повністю дозріють, помістіть їх у холодильник - це зупинить їх подальше дозрівання, не впливаючи на якість плодів", - запевнив експерт з управління відходами.
Але, зазначається, лайфхак з холодильником працюватиме лише після того, як банани повністю дозріють. Якщо ж ви покладете незрілі банани в холодильник, це може негативно вплинути на їх смак і текстуру.
Утім, не варто дивуватися, якщо в холодильнику банани стануть коричневими. Експерти кажуть, що стан змінить лише шкірка, а всередині фрукти залишаться однаково свіжими.
"Цей простий прийом є чудовим прикладом того, як незначні зміни можуть допомогти сім’ям заощадити гроші та зменшити кількість відходів", - зазначив експерт.
Раніше УНІАН розповідав, як правильно зберігати яйця. Щоб яйця залишалися свіжими якомога довше, експертка із харчової безпеки Закарі Картрайт радить тримати їх в упаковці гострим кінцем донизу: це допоможе зберегти надовше повітряну камеру у верхній частині яйця, що уповільнює втрату вологи та утримує жовток у центрі.
Також яйця потрібно зберігати в найхолоднішій частині холодильника, а не у дверцятах, де температура часто змінюється.