Як відомо, улюблені багатьма банани дуже швидко псуються. Погіршує ситуацію те, що велика кількість людей не знає, як правильно їх зберігати.
Як пише Express, існують прості способи, які дозволять продовжити термін "життя" бананів на декілька тижнів. Так, більшість фруктів виробляють речовину під назвою етиленовий газ - це природний гормон росту, який відповідає за їхнє дозрівання. Якщо скласти в одну ємність багато фруктів, то цього газу накопичиться забагато. Крім того, зі стебел бананів виділяється багато етилену, що погано впливає на стан фруктів, які зберігаються поруч.
Експерти Zest Food Service радять не складати банани поряд з яблуками, грушами, авокадо, манго, персиками та сливами. Водночас цитрусовим етиленовий газ не зашкодить.
"Етен, який виділяють банани, може впливати на багато інших фруктів, таких як яблука і груші, тому ви повинні зберігати банани окремо від цих фруктів, якщо тільки ви навмисно не хочете, щоб вони дозріли швидше".
За словами експертів, варто покласти банани в окремий посуд, а потім накрити їхні стебла харчовою плівкою чи фольгою. Це допоможе сповільнити процес їхнього дозрівання. Після того, як вони почнуть покриватися плямами, фрукти можна покласти в холодильник..
Інші корисні поради для кухні
Раніше експерт із зберігання продуктів Пол Джексон розповідав про правила, які допоможуть вам тривалий час зберігати яблука неушкодженими.
А американський кухар Джеррі Лануцца поділився секретом тривалого зберігання буряка просто на вашій кухні.