Авокадо - універсальний фрукт, який є ідеальним доповненням до будь-якого сніданку - від намазки на тост до додавання в смузі. При цьому багато хто зберігає авокадо неправильно, через що вони стають коричневими і швидко псуються.
У соціальних мережах набув дуже великого поширення лайфхак зберігати авокадо у воді, проте Емі Лінн Крос, шеф-кухар і засновниця The Cross Legacy, розповіла Express, що це сприяє росту бактерій, які можуть зіпсувати фрукт.
Вона заявила, що є більш безпечний та ефективний спосіб зберегти свіжість авокадо на місяць довше. Так, необхідно ретельно вимити їх, щоб позбутися бактерій, висушити і покласти в герметичний контейнер. При цьому Емі поділилася своїм "секретним еліксиром" для миття авокадо, який складається з прохолодної води і п'ятивідсоткового білого оцту.
Вона зазначає, що миття авокадо та інших фруктів у розчині оцту знищить будь-які бактерії або забруднення на шкірці, що допоможе продовжити термін їхнього зберігання.
Спосіб застосування
- Очистіть поверхню авокадо від усіх наклейок, потім опустіть їх у миску з крижаною водою, змішаною з 60 мл білого оцту. Не тримайте їх у цьому розчині довше двох хвилин, інакше ви будете відчувати смак оцту.
- Потім гарненько промийте їх під краном, щоб змити оцтову суміш.
- Після цього витріть їх і дайте авокадо повністю висохнути на повітрі, оскільки вогкість може призвести до появи неприємних бактерій і цвілі.
- Покладіть авокадо в герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику.
Раніше УНІАН писав про те, як зберігати банани, щоб вони не темніли тижнями.