Авокадо є дуже корисним фруктом для здоров'я, проте варто знати, як правильно його зберігати / фото pixabay

Якщо ви любите авокадо, то, швидше за все, у вас траплялися випадки, коли улюблений фрукт, який мав бути на сніданок, виявився зіпсованим. За словами експертів, авокадо швидко псується, якщо його зберігають неправильно, пише Express

Проте шеф-кухар Емі Лінн Кросс розповіла, як зберігати авокадо, аби вони не псувалися дуже швидко. Також вона попередила, що не варто зберігати фрукт у воді, адже це може призвести до розмноження бактерій, які його псують. 

"Ці поради показують, що люди зберігають цілі та розрізані навпіл авокадо у воді, щоб довше зберегти їх свіжими. Це було в усіх соціальних мережах. Насправді, це може призвести до того, що ви захворієте", - підкреслила шеф-кухар.

Відео дня

За її словами, авокадо потрібно ретельно промивати, аби знищити бактерії, висушити та зберігати у герметичному контейнері. 

Крім того, Кросс поділилася своїм метод зберігання цього фрукта. 

"Він складається з двох інгредієнтів: прохолодної води та 5% дистильованого білого оцту", - зазначила вона.

Якщо добре помити авокадо в оцті, то це може вбити поверхневі бактерії або забруднювачі, завдяки чому воно збережеться довше. Спочатку очистіть авокадо від етикеток, покладіть його у холодну воду та додайте 60 мл білого оцту. 

"Перед зануренням авокадо потрібно встановити таймер рівно на дві хвилини і не перетримувати його довше, інакше ви можете відчути смак оцту у фруктах", - попередили у матеріалі.

Після цього ретельно промийте авокадо під краном, аби змити оцтову суміш. Потім витріть авокадо насухо та залиште сушитися на повітрі до повного висихання. 

Інші поради експертів

Раніше стало відомо, як правильно зберігати сир у холодильнику. За словами експертів, важливо не загортати сир дуже щільно, адже вологе середовище сприяє розмноженню бактерій, через що він може вкритися цвіллю.

Також фахівці розповіли, що зробити, щоб банани зберігалися довше. Вони зазначили, що загортання плодоніжок бананів у фольгу сповільнить виділення етилену, а отже, і процес дозрівання.

Вас також можуть зацікавити новини: