Експертка поділилася простим методом зберігання бананів/ фото gettyimages.com

Банани завжди швидко дозрівають і стають м'якими та коричневими. Існує безліч способів продовжити термін їхнього зберігання, включно з обгортанням стебел бананів харчовою плівкою або фольгою.

Однак експертка з їжі Емі Крос поділилася простим способом зберегти банани свіжими до 26 днів - і для цього не потрібно використовувати жодних пристосувань, на кшталт харчової плівки, фольги або вологої серветки, пише Mirror.

Як розповіла Емі у відео в TikTok, вона розрізала банан (не знімаючи шкірки) на шматочки і зберігала їх у скляній банці в холодильнику. І через 26 днів шматочки банана все ще виглядають свіжими з яскраво-жовтою шкіркою.

Відео дня
Банани потрібно покласти в скляну банку в холодильнику / скріншот

Вона пояснила, що планувала перевірити, чи зможе вона зберегти розрізаний банан свіжим протягом 12 годин, але результати експерименту набагато перевершили очікування.

Якщо ви не хочете нарізати банани, зазначає Mirror, то рекомендується зберігати їх у прохолодному затіненому місці, при температурі близько 12 градусів, оскільки вони швидше дозріють, якщо їм буде занадто тепло.

Очищені банани, щоб вони не потемніли, рекомендується скропити лимонним або ананасовим соком.

Раніше експерт розповів, як зберігати картоплю свіжою і без паростків. При цьому головне - після покупки вийняти її з поліетиленового пакета.

Вас також можуть зацікавити новини: