Коли справа доходить до різдвяної вечері, картопля є лідером за популярністю. Зазвичай з неї готують прості страви, які комусь можуть вже набриднути. На тлі цього у мережі завірусився цікавий рецепт картоплі від шеф-кухаря Семі Сітса - він набрав понад 18 млн переглядів у мережі.
Як пише Еxpress, це дешева страва, яка дозволить нагодувати 6-8 людей за раз. Для її приготування потрібні:
- картопля - 2 кг;
- часник - кілька зубчиків;
- гусячий, качиний чи яловичий жир - 500 г;
- розмарин - кілька гілочок;
- цедра одного лимону;
- сіль.
Картоплю почистіть і поріжте на шматочки. Відваріть її з часником, сіллю та невеликою кількістю розмарину. Овочі мають стати м'якими, але не розпадатися.
Духовку розігрійте до 200C з включеним вентилятором. Картоплю відкиньте на друшляк і дайте їй трохи обсохнути. Поверніть її у суху каструлю, накрийте кришкою та струсіть. Це трохи "розпушить" картоплю і дозволить отримати хрусткі краї.
Викладіть гусячий жир на деко разом з картоплею і відправляйте у духовку. Коли жир розтане, перемішайте картоплю, щоб вона була ним покрита і запікайте далі протягом години. Кожні 20 хвилин потрібно перемішувати картоплю, щоб вона рівномірно покривалась жиром.
Змішайте залишки розмарину з сіллю та цедрою.
"Коли картопля звариться і набуде золотисто-коричневого кольору, вийміть її з духовки та вийміть з дека шумівкою. Викладіть картоплю в миску, посипавши розмариновою сіллю", - каже Сітс.
На десерт можна приготувати банановий хліб. Він не вимагає багато зусиль й радує смачним результатом.
Як раніше повідомляв УНІАН, на вечерю можна приготувати медову курку. Вона чудово підійде до будь-якого гарніру й допоможе нагодувати всю родину без зайвих зусиль.