Пиття води, прогулянки на свіжому повітрі та сніданок - деякі звички, які можуть допомогти у здоровому старінні / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерти з харчування порекомендували шість ранкових звичок для жінок, старших за 50 років, які допоможуть зберегти здоров'я на висоті і насолодитися прийдешніми десятиліттями, пише eatingwell.com.

"Коли справа доходить до процвітання в 50 років і далеко за їхні межі, ключовим моментом є міцна основа, побудована на збалансованій дієті, регулярних рухах і усвідомленості", - пише видання.

Сертифікована дієтологиня, експертка з харчування та авторка книги Everyday Snack Tray Френсіс Ларджман-Рот порадила не дозволяти віку визначати вас:

Відео дня

"Ви можете почуватися настільки ж здібними й енергійними в 50 років, як і в 30, якщо дбатимете про своє тіло і справлятиметеся зі стресом. Але здоров'я мозку і кісток - це те, на чому нам потрібно більше концентруватися в міру старіння".

Ось що радять фахівці робити щоранку:

Починайте з легкої розтяжки. За словами спортивної дієтологині, власниці Active Eating Advice Леслі Бончі, розтяжка для гнучкості створює основу для захисту опорної системи в міру старіння. Дослідження показують, що регулярна розтяжка може поліпшити рухливість і рівновагу, а також знизити ризик падінь з віком.

Пийте достатньо води. Звичка підтримувати водний баланс у 50 років має вирішальне значення для хорошого старіння в 60, 70 і більше років. Дослідження показують, що більшість літніх людей не задовольняють свої потреби у воді, що може збільшити ризик медичних ускладнень.

Поніжтеся на сонечку. Вчені довели, що регулярне перебування на сонці корисне для вироблення вітаміну D, регулює циркадний ритм і покращує настрій.

Знайдіть час для руху. Підтримка фізичної активності - один із найкращих способів підтримувати здорову вагу та здоров'я кісток у цей період значних гормональних змін. Щоб гарантувати, що стресові фактори не завадять тренуванням, спробуйте запланувати зарядку насамперед зранку.

Їжте збалансований сніданок. Дієтологи одностайно сходяться на думці про силу збалансованого сніданку для підтримки вашого здоров'я, особливо з віком. За словами дієтологині Леслі Бончі, включення фруктів і овочів на сніданок допомагає досягти щоденної норми клітковини і підтримувати загальне здоров'я кишечника.

Плануйте прийоми їжі для поліпшення здоров'я мозку і кісток. Планування прийому їжі зранку може допомогти вам забезпечити вживання продуктів, що підтримують мозок і кістки, протягом дня. Наприклад, лосось і волоські горіхи багаті на омега-3 кислоти для здоров'я мозку, а чорнослив містить мінерали, необхідні для здоров'я кісток.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чому людям, старшим за 50 років, варто їсти хліб на заквасці.

Вас також можуть зацікавити новини: