Навіть найдосвідченіші кухарі можуть випадково додати забагато солі під час приготування тієї чи іншої страви. Однак відомий шеф-кухар Вольфганг Пак розповів, як врятувати занадто солоний суп та зробити його таким, як він має бути, передає Parade.
За його словами, для цього вам знадобиться картопля. Все, що вам потрібно, це почистити картоплю та кинути її в каструлю. Залиште овоч варитися в супі приблизно на 15-20 хвилин. Під час приготування картопля має поглинути частину надлишку солі з супу.
Чому картопля може виправити пересолений суп?
У Parade зазначили, що така дія картоплі на сіль полягає у крохмалі. Коли цей овоч вариться у рідині, то він діє як губка, вбираючи частину солі.
"Цей процес може допомогти збалансувати смаки, роблячи суп більш схожим на смак, як і було задумано, а не на смак океанічної води. Хоча картопля не поглине всю надлишкову сіль, вона може допомогти зменшити солоність до більш прийнятного рівня", - пояснили у виданні.
Як ще можна виправити пересолений суп?
Якщо картопля не допоможе, то можна додати більше бульйону з низьким вмістом натрію, води або вершків, які можуть допомогти перекрити солоний смак. Кислота, до прикладу, оцет, лимонний або лаймовий сік, також можуть допомогти забрати зайву сіль із супу.
Інші поради щодо приготування страв
Раніше британська телеведуча та шеф-кухар Сільвана Франко розповіла, як приготувати ідеальну картоплю в мундирі. Вона зазначила, що є всього три кроки, які допоможуть вам зробити цю страву ідеальною.
Також стало відомо, як приготувати кремовий омлет всього за 10 хвилин. Зокрема кухарка радить додати всього один простий інгредієнт, який точно є у вашому холодильнику.