Експерт зазначив, що під час гавкання собаки не розуміють, що ви до них звертаєтесь / ua.depositphotos.com

Всі собаки час від часу гавкають, що може дратувати їхніх господарів. Проте відомий експерт з поведінки собак Сезар Міллан поділився дивовижним трюком, який можна використати, аби ваш собака справді зупинився гавкати, пише Best Life.

У своїх відео, які опубліковані у TikTok, Міллан зазначив, що зазвичай люди реагують неправильно, коли намагаються заспокоїти своїх домашніх улюбленців.

"Якщо ви належите до тих людей, які кажуть: "Все добре, все добре, все добре", коли ви починаєте дарувати ласку, ви будете заохочувати це [гавкання]", - пояснив він.

Відео дня

У наступному відео експерт розповідає, що така поведінка може створювати негативну енергію у тварини. 

"Якщо ви намагаєтеся створити інтелектуальний момент і думаєте, що вони зрозуміють кожне ваше слово, цього не станеться. Ви обманюєте себе! Ви просто розмовляєте самі з собою", - сказав Міллан.

За словами фахівця, найкращий час для розмови з собакою - це коли він почуває себе спокійно та щасливо. Проте в ті моменти, коли він "нервує, невпевнений, напружений, боїться, розгублений, нещасний або хаотичний", слід використовувати мову тіла.

"Не гуманізуйте їх у цей час. Тому що все, що ви говорите, буде записано як те, що вони відчувають", - додав експерт.

Також Міллан поділився ще однією корисною порадою, яка може допомогти заспокоїти собаку:

"Коли ви тягнете повідець назад, ви утримуєте собаку в такому стані. Ось чому я торкаюся боків або різних ділянок", - зазначив він, ніжно натискаючи на спину та ребра собаки, забираючи у неї повідець. 

Однак експерт визнав, що такий вид дресирування може бути складним для виконання, проте є одне рішення, яке може це полегшити. 

"Завжди краще вчитися з чужим собакою, тому що у вас немає емоційної прив'язаності. Знаєте, найскладніше - це прив'язаність і відстороненість. Коли собака не прив'язаний до вас, тоді ви бачите логіку", - порадив він.

Інші цікавинки про собак

Раніше ветеринар Амір Анварі розповів, яку їжу категорично не можна давати собакам. За його словами, такі продукти можуть бути для тварин дуже шкідливими. 

Також було названо 10 порід собак, які скоро можуть зникнути. Серед них є оттерхаунд, скай-тер'єр, глен-оф-імаал-тер'єр, сассекс-спанієль та інші породи. 

Вас також можуть зацікавити новини: