Тарілка гарячої каші – це швидкий і легкий сніданок, особливо, якщо людина слідкує за своїм здоров'ям та фігурою.
"Каша — це здоровий і поживний спосіб почати день. Однак існує багато суперечок про те, який овес найкраще використовувати та який спосіб приготування найздоровіший", - сказала Еxpress дієтолог Британського фонду серця Вікторія Тейлор.
За її словами є кілька видів вівсяної каші, а тому кожен зможе обрати варіант для себе.
"Незалежно від типу, форми чи розміру, усі овесні каші є цільними зернами, і всі вони містять розчинну клітковину під назвою бета-глюкан, яка може допомогти знизити рівень холестерину, якщо ви споживаєте 3 г або більше його щодня здорового харчування. Порція 40 г вівсяної каші містить 2 г бета-глюкану", - наголосила Тейлор.
Британський шеф-кухар Том Керрідж поділився своїм простим рецептом вівсянки із трьох інгредієнтів та смачною начинкою
"Каша дуже корисна для вас, але якщо ви вважаєте її трохи м’якою, спробуйте одну з моїх смачних начинок", - сказав кулінар.
Його метод унікальним тим, що він у приготуванні поєднує молоко та воду. Це дозволяє досягти чудового смак з меншою калорійністю.
Для приготування візьміть:
- вівсяні пластівці - 50 г;
- воду - 400 мл;
- молоко - 135 мл.
За бажанням можна ще додати 50 г малини, 1,5 ст.л кокосового цукру та одну столову ложку подрібнених фісташок.
Для початку розігрійте духовку до 200C/вентилятор 180C/газ 6. Деко вистеліть промасленим пергаментом, щоб зробити основу для каші.
Розкладіть вівсянку та запікайте її протягом 10 хвилин - вона має стати золотисто-коричневою та хрусткою.
Перекладіть підсмажений овес у сотейник, додайте воду та молоко та прогрівайте протягом чотирьох-п’яти хвилин. Час від часу помішуйте, суміш має загуснути.
Змішайте малину з кокосовим цукром та додайте у кашу. Для подачі прикрасьте фісташкою.
Що приготувати на сніданок
Відомий кулінар Мері Беррі розповіла як зробити "ідеальний чайний хлібець" для сніданку. Його смачно подавати змастивши маслом чи джемом.
Крім того, можна приготувати швидкі французькі млинці з трьох інгредієнтів.
При правильно підібраному рецепті десертом можна ласувати навіть на сніданок. Дитячий дієтолог і письменниця Роміна Бертінаццо поділилась цим пирогом у своїй кулінарній книзі "Смачний животик".