Кава є улюбленим напоєм для багатьох людей, проте варто знати, як правильно її готувати / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зазвичай люди, які люблять пити каву, мають вдома кавомолку, аби насолоджуватися свіжим напоєм. Мелення власних зерен займає більше часу, однак якість отриманої кави є набагато кращою. Водночас багатьох цікавить питання, якщо змолоти зерна, то варто зачекати з приготуванням кави чи можна робити її одразу. На це відповів колишній бариста та кавовий експерт Метт Вудберн-Сіммондс для The TakeOut

"Свіжозмелені кавові зерна слід заварювати протягом 30 хвилин після помелу. Коли ми подрібнюємо зерна, ми вивільняємо всі летючі олії з центру зерен, які дають весь чудовий аромат у вашу заварку. Ці олії повільно випаровуються, і приблизно через 40 хвилин після подрібнення вони повністю зникають, забираючи з собою всі ці смачні аромати", - пояснив експерт.

Попри те, що 30 хвилин є максимальним часом, на який варто залишати мелені зерна, варто знати, що "чим довше ви залишаєте мелену каву, тим більш позбавленою смаку вона стає".

Відео дня

Тому колишній бариста радить "молоти, а потім одразу заварювати, щоб якомога більше ароматичних олій із зерен потрапило у вашу чашку".

Водночас у сучасному світі інколи складно знайти декілька додаткових хвилин, аби змолоти кавові зерна, тому багато кавоманів роблять напій вже з порційного помелу. Проте Вудберн-Сіммондс наголосив, що це є величезною помилкою. 

"Ніхто не може дозволити собі періодичний помел кави. Для кожної чашки вона має бути свіжомеленою. Навіть найбільш завантажені кав'ярні не мелють каву для своїх еспресо-машин порційно. Швидкість, з якою ароматичні сполуки окислюються і руйнуються через кілька хвилин після помелу, означає, що якщо ви не плануєте випити кілька чашок кави протягом наступних 20 хвилин, вам не варто використовувати порційний помел", - підкреслив кавовий експерт.

У The TakeOut додали, якщо вам не подобається свіжа кава, то ви можете просто купувати мелену каву в пакетах, однак якщо ви полюбляєте приготування найкращої кави в домашніх умовах, то додаткові декілька хвилин цього варті. 

Інші цікавинки про каву

Раніше екс-бариста назвала 12 непоєднуваних смаків, які не варто додавати в каву. До цього переліку увійшли м'ята, лимон, апельсин, грейпфрут, яблуко та інші продукти.

Водночас туристи розповіли, де у світі найсмачніша кава. Зокрема вони зійшлися на думці, що неймовірно смачну каву подають у В'єтнамі та Японії. Зокрема туристи радять спробувати яєчну каву у в'єтнамському місті Ханой.

Вас також можуть зацікавити новини: