Є покупки, які можуть підвищити наше щастя і загальну якість життя / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

У пошуках щастя ми часто випускаємо з уваги силу стратегічних покупок. Хоча гроші не можуть купити щастя безпосередньо, наука припускає, що певні інвестиції можуть значно підвищити наш добробут, пише newtraderu.com.

Названо 10 науково обґрунтованих покупок, які можуть підвищити наше щастя та загальну якість життя.

Експериментальні покупки. Дослідження незмінно показують, що витрата грошей на враження забезпечує більш тривале щастя, ніж купівля матеріальних благ. Вчені довели, що люди отримують більше задоволення від покупок, заснованих на досвіді, тому що вони стають частиною їхньої особистості та зміцнюють соціальні зв'язки.

Відео дня

Підсилювачі соціальних зв'язків. Міцні соціальні зв'язки мають вирішальне значення для щастя та психічного здоров'я. Знаменне 80-річне дослідження Гарварду дійшло висновку, що хороші стосунки є ключем до щастя і довголіття. Інвестуйте в предмети, які допоможуть якісно проводити час із близькими, наприклад, настільні ігри, кухонне обладнання або спорядження для активного відпочинку.

Спорядження для фітнесу та вправ. Регулярна фізична активність добре відома як поліпшення настрою. Дослідження, проведене Американським журналом профілактичної медицини, засвідчило, що фізичні вправи можуть бути настільки ж ефективними, як ліки або терапія за легкої та помірної депресії.

Продукти для поліпшення сну. Якісний сон необхідний для психічного і фізичного здоров'я. Національний фонд сну повідомляє, що поганий сон пов'язаний зі зменшенням щастя і підвищеним ризиком депресії. Інвестиції в продукти, що поліпшують сон, можуть значно поліпшити ваше загальне самопочуття.

Інвестиції в особистий розвиток. Особистісне зростання значною мірою сприяє задоволеності життям. Дослідження, опубліковане в Журналі досліджень щастя, показало, що люди, які активно займаються особистісним розвитком, повідомляють про вищий рівень благополуччя.

Кімнатні рослини та зелень. Включення рослин у ваш житловий простір може значно поліпшити ваш настрій і знизити стрес. Дослідження, опубліковане в Журналі фізіологічної антропології, показало, що взаємодія з кімнатними рослинами може знизити фізіологічний і психологічний стрес.

Інструменти заохочення подяки. Практика вдячності пов'язана зі збільшенням щастя і задоволеності життям. Багато досліджень засвідчили, що щоденник подяки призводить до більшого оптимізму та поліпшення сну.

Засоби для медитації та усвідомленості. Було доведено, що практики медитації та усвідомленості знижують стрес та підвищують рівень щастя. Дослідження, опубліковане в журналі JAMA Internal Medicine, показало, що медитація усвідомленості може допомогти полегшити тривогу і депресію.

Книги та навчальні ресурси. Навчання протягом усього життя тісно пов'язане зі щастям і когнітивним здоров'ям. Дослідження показали, що читання може підвищити емпатію, соціальне сприйняття та емоційний інтелект. Інвестуйте в книги, які відповідають вашим інтересам або спонукають вас досліджувати нові ідеї.

Предмети, що викликають сміх і радість. Сміх справді найкращі ліки для щастя. Дослідження, опубліковане в журналі Neuroscience, показало, що сміх вивільняє дофамін, нейромедіатор, пов'язаний із задоволенням і винагородою.

Раніше УНІАН назвав 8 речей, про які нарешті варто перестати хвилюватися.

Вас також можуть зацікавити новини: