![Цей інгредієнт приємно вас здивує / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com Цей інгредієнт приємно вас здивує / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com](https://images.unian.net/photos/2025_02/1739194848-3571.jpg?r=739062)
Яйця завжди були і будуть ледь не ідеальним варіантом як для сніданку, так і для обіду, полуденника чи навіть вечері. Для їхнього приготування практично не потрібен ні час, ні інгредієнти. І останнім часом набирає популярності саме яєчня-бовтанка.
Якщо ваші яйця в процесі приготування виходять гумовими, сухими, жорсткими або розсипчастими, значить, ви готуєте їх неправильно, пише Express. Повідомляється, що ідеальна яєчня-бовтанка має бути повітряною, вологою, ніжною, кремовою, яскраво-жовтою і з насиченим смаком яєць.
Щоб поліпшити текстуру і смак яєчні, варто спробувати додати до класичного рецепта один інгредієнт, який є в холодильнику в багатьох людей - грецький йогурт.
Додавання грецького йогурту не тільки покращує текстуру і смак, а й збільшує вміст білка, що допомагає довше зберігати відчуття ситості. Дехто замінює йогурт вершками, але вершки роблять яєчню важчою.
Інгредієнти (на одну порцію): 2 яйця, сіль за смаком, оливкова олія (extra virgin) і 1 столова ложка грецького йогурту.
Приготування починається з того, що в мисці вам необхідно збити яйця з сіллю і однією чайною ложкою оливкової олії. Рекомендується солити яйця заздалегідь, оскільки це допомагає зберегти вологу під час приготування. Використання оливкової олії замість вершкового масла надає яєчні насиченість і робить її ще більш повітряною.
Розігрійте 1,5 столові ложки оливкової олії на антипригарній сковороді на середньому вогні протягом 30 секунд, потім додайте збиті яйця. Найголовніше - не перегрівайте сковороду, інакше яйця швидко пересохнуть. Готуйте їх на середньому вогні, регулярно помішуючи силіконовою лопаткою, поки маса не почне схоплюватися, але залишаючись злегка вологою.
Зніміть сковороду з вогню, додайте грецький йогурт і перемішайте, потім поверніть сковороду на слабкий вогонь на 20 секунд, продовжуючи помішувати.
Інші дивовижні рецепти
Раніше УНІАН повідомляв про корейський рецепт мега-хрустких курячих крилець, які виходять кращими, ніж у KFC. Унікальний насичений хрускіт досягається завдяки хитрому рецепту і одному інгредієнту, який є практично на кожній кухні - кукурудзяному крохмалю.
Крім того, існує рецепт піци, перевірений роками.
Навіть якщо ви рідко готуєте, з цим процесом точно впораєтеся. Ми публікуємо два варіанти тіста - з дріжджами та без. А начинку можна складати на свій смак.