Легендарний кулінар поділився смачним рецептом шоколадного торта по-шведськи / фото ua.depositphotos.com

У шоколадному торті є щось чарівне. Насичений і ароматний, цей десерт так і просить ласувати ним знову і знову, пише Parade.

Зазначається, що існує багато методів приготування шоколадних тортів - легких і пишних, насичених схожих на пудинг. Але ми завжди шукаємо "сміливий" шоколадний смак. Залежно від шоколадного торта, кремово-шоколадна глазур є ідеальним завершальним штрихом, розповів кулінар Крістофер Кімбол.

Експерт поділився рецептом шведського "липкого" шоколадного торта (також відомого як Kladdkaka). Загалом це - шведське тістечко, але насправді це більше спосіб життя. Насичений солодкий шоколадний торт є звичайною закускою.

Відео дня

"Одним із ключів до правильного приготування торта є те, що він має бути дуже вологим і липким усередині, але не рідким. Це щось середнє між лава-кейком і насиченим, суперпухким брауні", - каже експерт.

Як приготувати шоколадний торт по-шведськи

Kladdkaka (шведський липкий шоколадний торт) - це "запічка із семи інгредієнтів", яка випікається приблизно за півгодини. Починайте з розігріву вершкового масла. Потім додайте трохи какао-порошку і коричневого цукру в пательню з коричневою олією і збийте суміш, поки вона не стане однорідною. Перекладіть шоколадну суміш у миску для охолодження.

Коли суміш охолоне, збийте 4 яйця, потім додайте сіль, борошно і шоколадну стружку. Перекладіть тісто у форму і випікайте в розігрітій до 325° духовці, поки краї пирога не приготуються. Цей пиріг не повинен бути крихким - це надає йому фірмову липку текстуру і насичений шоколадний смак. Дайте торту трохи охолонути, потім вийміть його. Потім присипте його какао-порошком.

Торт стане чудовим доповненням до вашого святкового столу.

Інші кулінарні цікавинки

Шеф-кухар поділилася рецептом смачного десерту. Для цього вам знадобиться лише мікрохвильовка.

За словами Джемми Стаффорд, професійної шеф-кухарки та засновниці Bigger Bolder Baking, легкий шоколадний пиріг, приготований у мікрохвильовій печі, - це безпроблемний десерт, який забезпечує вологий і пишний шоколадний пиріг за лічені хвилини.

Раніше УНІАН розповідав, як приготувати тірамісу нашвидкуруч без яєць.

Вас також можуть зацікавити новини: