Для сніданку немає нічого кращого, ніж тарілка пишної яєчні. І, як пише Express, цей простий 10-хвилинний рецепт дасть вам змогу приготувати кремову та багату на смак страву без додавання молока та олії.
Як розповідає авторка рецепта Гізер, кухарка і засновниця The Fed Up Foodie, секрет полягає в додаванні одного простого інгредієнта, який точно є у вас у холодильнику.
За її словами, ключ до приготування більш пишного омлету - майонез, оскільки олії в ньому взаємодіють з яєчними білками, створюючи бар'єр, який не дає їм стати гумовими.
Додавання майонезу в омлет також може зробити її більш кремовою через жир і вологу, що також запобігає висиханню страви, якщо її пересмажити.
Як приготувати омлет
- Розбийте 4 великі яйця, додайте до яєчної суміші трохи солі та одну або дві столові ложки майонезу.
- Виделкою або віночком збийте яйця протягом двох хвилин, поки не отримаєте пінисту та повітряну суміш.
- Розігрійте сковорідку, змастіть олією, вилийте яєчну суміш і смажте на слабкому або середньому вогні, перемішуючи.
- Якщо ви хочете більш кремовий омлет, то зніміть пательню з плити, щойно яєчна суміш стане блискучою, бо це допоможе їй утримувати більше вологи і не пересмажитися. Для досягнення цієї консистенції вам знадобиться близько 10 хвилин.
Можете також спробувати приготувати яєчню за іншими нашими рецептами. Наприклад, ось 45-секундний рецепт омлету з трьох інгредієнтів від Джеймії Олівера. Або смачний і ситний омлет із соусом від судді Masterchef