Експерти кажуть, що схуднути без тренувань можна / фото ua.depositphotos.com

Так, ви можете схуднути без тренувань. Тренування неймовірно корисні, проте деяким людям вони просто не подобаються. Але чи можна справді схуднути без фізичних вправ? Відповідь може вас здивувати: так, це можливо, пише Parade.

"Вправи необхідні для здоров'я, але не важливі для зниження ваги", - каже фахівець зі схуднення з Філадельфії доктор Чарлі Зельцер. за його словами, якщо ваша мета схуднути, то змінити потрібно те, що ви їсте.

"Ви можете схуднути без жорсткої дієти", - каже дієтолог Кері Глассман.

Відео дня

Щоб схуднути, вам потрібно споживати менше калорій, ніж спалює ваше тіло. Хоча вправи спалюють калорії і можуть збільшити м'язову масу, щоб домогтися результатів, потрібно багато часу і зусиль.

Ба більше, найімовірніше, ви підсвідомо компенсуєте зайву витрачену енергію, більше їдячи або менше рухаючись після тренування. Іншими словами, якщо ви хочете створити дефіцит калорій, найефективніший підхід - споживати менше калорій, ніж ваше тіло спалює природним шляхом. Один зі способів зробити це - оцінити, скільки калорій використовує ваш організм, а потім відстежувати споживання калорій.

Як швидко схуднути без тренувань - поради експертів

1. Їжте овочі на сніданок

Додайте шпинат до ранкового коктейлю, скибочку помідора до тосту з авокадо або гриби до яєчні, щоб збільшити споживання овочів, без проблем.

2. змініть співвідношення інгредієнтів

Замість того, щоб їсти велику порцію макаронів із соусом і невеликою кількістю броколі, змініть співвідношення так, щоб у підсумку у вас вийшла велика порція броколі, заправлена соусом для пасти, і трохи макаронів.

3. їжте строго тричі на день

Чіткий розпорядок не дасть вам змоги перекушувати щоразу, коли ви відчуваєте голод.

4. відстежуйте, що ви їсте

Записуйте те, що ви їсте. Це дасть змогу контролювати та налізувати ситуацію.

5. Пийте воду вранці

"Ми починаємо день зневодненими", - пояснює доктор Зельцер. Рідина займає місце в шлунку, викликаючи відчуття ситості, тому ви їсте менше.

6. Пийте воду під час їжі

Це дасть змогу вам почуватися ситішими, тому ви їсте менше.

7. Відпочивайте

Нестача сну не тільки псує ваш настрій. Дослідження показують, що він може вивести з ладу ваші гормони, зокрема грелін, який відповідає за регулювання голоду.

8. Збільште споживання клітковини

Харчова клітковина, що міститься у фруктах, овочах, цільнозернових продуктах, бобах, горіхах і крупах, насичує вас.

9. Наповніть хоча б половину тарілок на обід і вечерю овочами

Один зі способів контролювати споживання калорій без єдиної мірної чашки або ложки - це покрити 50% тарілки некрохмалистими овочами.

10. Не відмовляйтеся від нездорової їжі

Вам не обов'язково повністю відмовлятися від картопляних чіпсів, просто їжте їх менше. Цієї єдиної зміни може бути достатньо, щоб створити дефіцит калорій, який в кінцевому підсумку вплине на ваги.

11. зберігайте корисні інгредієнти на видному місці

Уявіть, що у вас бурчить у животі, коли ви збираєтеся відкрити холодильник. Перше, що ви бачите, - це шматок піци, що залишилася, на тарілці. Хто б це не з'їв?! Підготуйте, наприклад, скибочки свіжого червоного і жовтого перцю і зберігайте їх на найвиднішому місці в холодильнику. Тоді перше, що ви візьмете - буде саме перець.

12. Підготуйте закуски

Заздалегідь сплануйте перекуси, які містять комбінацію корисних жирів, клітковини та білка, наприклад яблуко з арахісовою олією, селеру з пюре з авокадо, хумус з морквою або зварені круто яйця з морською сіллю.

13. Складіть план емоційного харчування

Голод та емоції буває важко розрізнити. Щоб переконатися, що ви їсте заради першого, а не другого, підготуйте варіант дій, щоб впоратися з нудьгою, самотністю, гнівом або стресом. Наприклад, прогуляйтеся, прийміть ванну або наведіть лад у домі.

14. Обмежте рідкі калорії

Якщо ви зазвичай п'єте лате з порцією сиропу або пакетиком цукру, поступово зменшуйте його кількість, щоб ваші смакові рецептори пристосувалися. Згодом ви заощадите масу калорій.

15. Використовуйте більш легкі способи приготування

У кожній книзі з дієт на планеті згадується що-небудь про запікання або приготування на грилі замість смаження. І так, це правда, приготування їжі без зайвої олії може заощадити вам калорії.

16. Відміряйте приправи і рослинну олію, але не божеволійте

Перебільшення із заправкою для салату, рослинною олією, спредами, горіховою олією та соусами може призвести до збільшення кількості калорій.

Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, що станеться з організмом, якщо відмовитися від цукру.

Вас також можуть зацікавити новини: