
Багато хто розбиває яйця під час приготування страв неправильно, оскільки розлітається шкаралупа, а білок залишається на руках, стільниці або стікає по краю миски. Директор із контенту в America's Test Kitchen Ден Суза розповів, як це робити найкраще й найефективніше, повідомляє видання Parade.
За його словами, ключ до ідеальної тріщини на шкаралупі - це не миска, не стіл, не ніж і навіть не край сковороди. Це - ще одне яйце.
Кухар пояснив, що під час зіткнення більш "слабке" яйце завжди правильно розбивається, а більш сильне залишається цілим.
У шкаралупі залишиться невелика вм'ятина, яка ідеально підійде для великого пальця, щоб можна було зручно розділити яйце на дві частини. При цьому, жовток залишиться цілим.
У той же час, метод "краю миски", хоч і відмінно справляється з руйнуванням внутрішньої мембрани, але створює дрібні шматки шкаралупи, які буде неприємно виловлювати з мисок і клярів.
Коли в коробці залишиться останнє яйце, Суза не рекомендує повертатися до методу "краю миски".
"Просто візьміть ще одне з наступної коробки", - порекомендував він.
Як легко очистити яйця
Як писав УНІАН, існує правильний спосіб приготування яєць, завдяки якому продукт буде легко очищати від шкаралупи.
Засновник America's Test Kitchen і Cook's Country Крістофер Кімбалл назвав оптимальний час для варіння і поділився секретом того, що робити після цього.