Якщо яйця посмажити у томатній пасті - отримаємо класичну страву, але з дещо особливий відтінком. Але важливо зробити це правильно, наголошує експерт з яєць, шеф-кухар Нельсон Серрано-Бахрі на шпальтах видання Takeout.
Смажені яйця - це легкий і водночас ситний сніданок. Багато хто любить їсти яйця, просто приправлені сіллю й перцем, але, готуючи цей продукт, варто спробувати поєднати його з томатною пастою, радить Серрано-Бахрі.
Цей спосіб готування яєць може бути альтернативою для тих, хто не любить солодкого смаку, притаманного кетчупу. Однак при цьому важливо дотриматися технології готування, наголошує фахівець, адже смажити яйця в томатній пасті неправильно - "це рецепт підгорілої каші", попередив він.
"Томатна паста є висококонцентрованою та містить цукор, який може карамелізуватися і швидко горіти на сильному вогні. Спочатку готуйте томатну пасту на слабкому або середньому вогні, щоб вона випустила свою природну солодкість", - пояснив Серрано-Бахрі.
Також, за його словами, нагрівання пасти заздалегідь допомагає запобігти опіку. Після того, як паста трохи повариться, розповів експерт, потрібно зробити в ній невеликі лунки для яєць і зменшити вогонь, щоб обережно обсмажити яйця. Крім того, повідомив він, додавання невеликої кількості води або олії до пасти може допомогти розрідити суміш і запобігти горінню.
Ще шеф-кухар порадив до яєчні з томатною пастою додавати трохи чилі або трюфельної олії, щоб "доповнити насиченість яєчного жовтка". Можна додати свіжу зелень, свіжі трави, ароматні олії.
"Тільки не забудьте переконатися, що ваші яйця все ще хорошої якості, перш ніж готувати... Смаження, можливо, не найздоровіший спосіб приготування яєць, але смак, який ви отримаєте від томатної пасти, вартий компромісу", - підсумував шеф-кухар.
Раніше УНІАН розповідав, як часто можна їсти яйця. На думку експертки з харчування та здорового способу життя Саманти Кассетті, для більшості людей щоденне вживання яйця стане гарним джерелом білка і мікроелементів без підвищеного ризику для здоров'я серця. Експерти підкреслили, що одного яйце на день буде корисним, але вживання більшої кількості може не мати того ж ефекту.