Яєчня на тості є класичним сніданком для багатьох людей, адже це одна з найпростіших та найсмачніших страв. Кожна людина має свій власний рецепт її приготування, проте відомий шеф-кухар Джеймі Олівер наголосив, що всі ми робимо її неправильно, пише Mirror.
Він зазначив, що для приготування пишної яєчні не потрібно ні молоко, ні вершки. За словами Олівера, його техніка приготування найкращої яєчні є дуже швидкою та ідеально підходить для тих, хто поспішає вранці.
"Куряче яйце - найсмачніша і найдешевша форма чудового білка на планеті - це факт. Вони містять безліч мікроелементів і дуже швидко готуються", - наголосив він.
Шеф-кухар радить використовувати курячі яйця, які є органічними та вільного вигулу.
За його словами, для того, аби приготувати найкращу яєчню, потрібно збити яйця разом у мисці з невеликою кількістю солі. Після чого візьміть каструлю, додайте шматок вершкового масла та поставте на середній вогонь. Потім вилийте яйця на пательню та швидко, приблизно кожні п'ять секунд, перемішуйте їх лопаткою.
"Дехто додає молоко, дехто - вершки, але якщо ви готуєте яєчню правильно, вам нічого цього не знадобиться", - зауважив Олівер.
Також шеф-кухар порадив, що зробити для того, аби не пересмажити яєчню. Він підкреслив, що потрібно відсувати яйця до одного боку сковорідки. За його словами, навіть коли пательня знята з вогню, яйця продовжують готуватися, адже вона все ще тепла.
"Викладайте яєчню ложкою на скибочки тосту. Якщо хочете, змастіть тост маслом, але пам'ятайте, що яйця вже містять шматочок масла. Результат? Абсолютно красива яєчня, м'яка за текстурою", - підсумував Олівер.
Інші цікавинки про яйця
Раніше дієтологи розповіли, як часто можна їсти яйця. У людей виникає таке питання, адже яйця здобули погану репутацію через вплив на рівень "поганого" холестерину і на загальне здоров'я серця.
Також господині пояснили, навіщо під час смаження яєць додавати воду на сковороду. Завдяки такому способу яєчня буде вже не смажитися, а готуватися на пару.