Яблучний пиріг стане чудовою стравою для затишних вечорів / фото ua.depositphotos.com

Завдяки здобному пісочному тісту та солодкій, тушкованій яблучній начинці утворюється такий простий, але дуже смачний яблучний пиріг. Розробники рецепта команди Good Food поділилися порадами щодо приготування пирога, а також назвали його класичною і традиційною стравою, пише Express

Інгредієнти для начинки

  • 1 кг яблук;
  • 140 г золотистого цукрового піску;
  • ½ ч.л. кориці;
  • три ст.л. борошна.

Для тіста

  • 225 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 50 г цукрової пудри;
  • два яйця;
  • 350 г простого борошна, бажано органічного;
  • м'яко збиті вершки, для подачі.

Спосіб приготування

Спершу застеліть велике деко одним шаром паперових рушників, після чого розріжте яблука на четвертинки, видаліть серцевину, очистіть від шкірки та наріжте близько до 5 мм завтовшки та рівномірно викладіть на деко. 

Після чого покладіть другий шар паперових рушників і відкладіть нарізані яблука вбік, поки ви готуєте і охолоджуєте тісто. Для того, щоб приготувати листкове тісто, почніть зі збивання вершкового масла та цукру у великій мисці до однорідної консистенції.

Відео дня

Потім розбийте одне яйце і жовток, але збережіть білок на потім - його потрібно буде використати для глазурі. Збийте яйце і жовток з іншими інгредієнтами тіста трохи менше однієї хвилини. Повільно вмішуйте борошно дерев'яною ложкою, поки воно не почне братися в грудки, а потім закінчіть збирати його руками. 

Обережно скачайте тісто в кулю, загорніть його у харчову плівку та поставте у холодильник на 45 хвилин. 

Тим часом потрібно приготувати начинку. Змішайте 140 г цукру з корицею та борошном у достатньо великій мисці. Коли тісто постоїть у холодильнику зазначений час, розігрійте духовку до 190°C / вентилятор 170°C / газ 5.

Злегка збийте яєчний білок виделкою у мисці. Відріжте третину тіста та тримайте його загорнутим, поки розкачуєте решту. Вистеліть нею форму для пирога, залишивши невеликий звис. 

"Третю частину розкачайте в коло діаметром близько 28 см. Тепер підготуйте яблука, промокніть їх насухо кухонним папером, перш ніж висипати в миску з корично-цукровою сумішшю. Швидко перемішайте суміш руками і відразу ж викладіть у форму, вистелену папером для випікання, високим шаром. Збризніть трохи води по краях форми і накрийте яблука кришкою, притискаючи краї один до одного, щоб вони були щільно закриті", - продовжують кулінари.

Після чого обріжте край гострим ножем та зробіть п'ять маленьких надрізів на кришці, аби виходила пара. Далі змастіть тісто яєчним білком та посипте цукровою пудрою. Випікайте 40-45 хвилин до золотистого кольору, потім дістаньте його та дайте йому постояти 5-10 хвилин. Посипте його ще цукровою пудрою та подавайте з м'яко збитими вершками. 

Інші смачні рецепти

Раніше відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розповів, як приготувати смачний курячий пиріг. За його словами, для такого рецепту вам знадобиться всього 5 інгредієнтів. 

Також кулінар Емма Віллс поділилася рецептом шоколадного торта, який готується дуже просто. За її словами, цей торт є "найкрасивішим у світі". 

Вас також можуть зацікавити новини: