Смак вівсянки залежить від крупи / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Причиною того, що вівсяна каша багатьом не подобається, може бути невміння її смачно приготувати. Зазвичай, коли її варять, використовують лише один вид крупи. А британський шеф-кухар Ейпріл Блумфілд пропонує поєднати два різні види вівса, йдеться на шпальтах Parade.

Щоб приготувати вівсяну кашу з ідеальною текстурою, шеф-кухар радить змішати два різні типи крупи: різану і плющену. Адже текстура вівсянки - занадто м’яка чи занадто густа - залежить від того, як оброблений овес.

Блумфілд пояснив, чим відрізняються ці види крупи. У різаній крупі зерна розрізані на дві або три невеликі частини. Вони довго готуються, але мають приємну й ситну текстуру. 

Відео дня

Плющений овес - це зерна, оброблені парою, розплющені й висушені. Вони швидше готуються, і ці пластівці при варінні стають дуже м’якими. 

У своєму рецепті англійської каші  Блумфілд використовує рівні пропорції плющеного та нарізаного вівса для створення ідеальної текстури. Співвідношення рідини до вівса повинне бути 3:1. Кухар радить використовувати суміш молока та води 1:1. 

Молоко й воду потрібно закип’ятити в каструлі на середньому вогні, додати овес і варити. Кашу слід часто перемішувати – аж поки нарізаний овес не стане м’яким. Це повинно зайняти приблизно 20 хвилин. 

Коли каша буде готова, Блумфілд радить приправити її сіллю за смаком, а також додати улюблені начинки. 

Раніше УНІАН розповідав, що таке качана каша. У Полтавській області готують поживну та ситну страву зі складним рецептом. Техніка приготування такої крупи досить трудомістка, зате смак не забудеться ніколи. 

Качанка, або качана каша - це пшоно в суміші яєць і борошна. Щоб зерно рівномірно вкрилося тістом і вийшло круглої форми, його довгий час катають або трясуть. Готову крупу варять на курячому бульйоні. З'явився цей рецепт приблизно 300 років і готувався лише з важливих приводів.

Вас також можуть зацікавити новини: